Κυριακή 4 Απριλίου 2010

ΔΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΜΕΘΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ








Έλληνες! Ο Αναστάς εκ νεκρών Κύριος ημών Ιησού Χριστός είθε να μας φωτίζει και να μας καθοδηγεί εις όλας τας οδούς του βίου μας, τηρώντας μας αμετακινήτους εις την οδόν της σωτηρίας.
Αυτός είναι η ΟΔΟΣ και η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΑΝΑΣΤΑΣΗ και η ΖΩΗ. Όποιος τον ακολουθεί δεν θα γνωρίσει τον θάνατο αλλά την αιώνια ζωή.


Το έθνος μας, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, κατά την επί χιλιετίας πορεία του εις την ιστορία γνώρισε στιγμές δόξης αλλά και στιγμές απαξίωσης αι οποίαι το οδήγησαν «έων πύλας Άδου». Παρά ταύτα, ο Θεός, κατά τις άγνωστες βουλές Του, δεν θέλησε να χαθεί το έθνος μας. Το εστήριξε άλλοτε με τους ικανότατους πολιτικούς και συνάμα στρατηλάτες και άλλοτε με τους σοφούς που ανέδειξε που και για τον ένα Θεό μίλησαν.


Ήρθε όμως ο καιρός όταν η ασυδοσία και η κατάπτωση της ηθικής, η έλλειψη φιλοπατρίας και η ασέβεια, οδήγησε το έθνος μας στην επαίσχυντο ρωμαϊκή κατοχή. Γρακοί, παλιόγριες, μας ονόμαζαν οι δυσσεβείς εκείνοι τύραννοι. Και λίγο έλλειψε να χαθεί το έθνος μας από την ιστορία. Όμως ...


Τότε στην ασήμαντο περιοχή της Ιουδαίας, επαίζετο ένα δράμα και συνάμα ένα θαύμα. Η γέννηση του Θεανθρώπου, η διδασκαλία και το έργο Του, η σταύρωσή Του και η ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ.


Ναι αδελφοί. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.


Και λίγους χρόνους μετά από αυτό το σωτήριο γεγονός, άρχισε και η ανάσταση του γένους μας. Ενώθηκαν οι απανταχού έλληνες υπό την σκέπη της Εκκλησίας. Αντελήφθησαν ότι το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ είχε τα ζωοποιά νάματα της αληθείας, που ψήγματα αληθινά είχαν στην σοφία τους οι πρόγονοί μας. Και όχι μόνο δέχθηκαν το μήνυμα του Ευαγγελίου, αλλά έγιναν και οι δυναμικοί απόστολοί του «εις πάντα τα έθνη».


Η αφύπνιση των ψυχικών δυνάμεων του έθνους, χάρη εις το Ευαγγέλιο, αφύπνισε και την εθνικήν μας υπόστασιν. Και όχι μόνο διδάξαμε στους βάρβαρους κατακτητές την σοφία μας, αλλά και την αυτοκρατορία τους την Χριστοποιήσαμε. Και δημιουργήσαμε την χιλιόχρονη ελληνοχριστιανική αυτοκρατορία, την Ρωμανία.


Βλέπετε ότι η Ανάστασις του Κυρίου έφερε τότε και την δική μας ανάσταση, την ανάσταση του Γένους μας.


Και μετά, όταν οι δικές μας ανομίες οδήγησαν το έθνος μας στην σκλαβιά των Φράγκων, πάλι, χάρη στην επιστροφή της ψυχής και του νού μας στην Ανάσταση του Κυρίου, αναστήθηκε και το γένος μας.


Ακόμα και στα χρόνια της πιο τρομερή κατάκτησης, των Οθωμανών, που όπως ομολογούν διανοούμενη της Δύσης, αν είχε κατακτηθεί η Δύση από τους Τούρκους, όλη η Ευρώπη θα ήταν μουσουλμανική, οι έλληνες χάρη στην ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και στην πίστη εις ΑΥΤΟΝ, όχι μόνον δεν εξοντώθηκαν, όχι μόνο δεν αλλοιώθηκε η πίστης, αλλά ήρθε η ώρα και με την χάρη του Θεού απελευθερώθη ένα μεγάλο τμήμα του γένους και της πατρίδος μας.


Και τόσα άλλα γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας μας απέδειξαν ότι μόλις ο λαός ακουμπήσει με εμπιστοσύνη την τύχη του στην αγκαλιά του Θεού, τότε πάντοτε και παντού θα εξέρχεται νικητής.


Αδελφοί. Μην φοβούμαστε από την πολιτική της τρομοκρατίας που επικρατεί αυτόν τον καιρό στην πατρίδα μας. Μην ταρασσόμαστε από τους αλλόθρησκους και αλλοεθνείς που με την άδεια των αρχών έχουν κατακλύσει την χώρα.


Να έχωμεν πίστιν ακλόνητον και η Ανάστασις του Κυρίου θα φέρει και την δική μας ανάστασιν.


Έχει ο Θεός.


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: