Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΝΤ
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ούτε δάνεια ούτε το ΔΝΤ. Έντιμους πολιτικούς και υπεύθυνους πολίτες χρειάζεται.
Αν πάρουμε σαν μέτρο σύγκρισης τις χειρότερες πολιτικές στιγμές της χώρας, τις δικτατορίες του 20ου αιώνα, θα παρατηρήσουμε ότι με … «δημοκρατία» η Ελλάς του μεσοπολέμου ήταν μια υπανάπτυκτη χώρα που καθημερινά είχε να αντιμετωπίσει στρατιωτικά ή ξενοκίνητα κινήματα. Με την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του Μεταξά, η Ελλάς απέκτησε αλματώδη ανάπτυξη και πανίσχυρο στρατό μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια. Πού βρέθηκαν τα χρήματα; Πώς εκπαιδεύτηκε ο στρατός; Πως αυτός ο λαός κατέστρεψε την Ιταλική αυτοκρατορία, ξευτέλισε την Γερμανική, και έδωσε το θανατηφόρο κτύπημα στον άξονα; Αυτό έγινε διότι η χώρα μας είναι προικισμένη. Έχει φυσικά πλούτη, έχει και δυναμικό λαό. Έτυχε και απέκτησε ισχυρή και συγκεντρωτική ελληνική κυβέρνηση που ναι μεν κυβέρνησε σκληρά αλλά αποτελεσματικά και σύμφωνα με την θέληση του λαού: ΕΝΟΤΗΤΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ , ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΙΡΗΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Η δικτατορία του 1967, που τόσο συκοφαντήθηκε, απέτρεψε τον εμφύλιο που είχε ήδη προετοιμαστεί από το 1965, έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη της χώρας – δεύτερη σε ανάπτυξη μετά την Ιαπωνία – δεν είχε δημόσιο χρέος, και, παρά το εμπάργκο, είχε την δυνατότητα να … δώσει δάνειο ακόμη και στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. Και ενώ εφάρμοσε την απόφαση του ΟΗΕ και απέσυρε την μεραρχία από την Κύπρος, η οποία παρέμεινε εκεί δηλώνοντας τους στρατιώτες ως … τουρίστες, η Τουρκία δεν τόλμησε να επέμβει διότι η Χούντα είχε προειδοποιήσει: οποιαδήποτε στρατιωτική κίνηση κατά της Ελλάδος ή της Κύπρου θα αντιμετωπισθεί με συντριπτικά πλήγματα. Γιατί η Χούντα πέτυχε; Διότι την αποτελούσαν έλληνες που αγαπούσαν την πατρίδα τους. Γιατί ο λαός δεν αντέδρασε παρά μόνο ορισμένα στελέχη παλαιών κομμάτων; Διότι ο λαός ήθελε ΕΝΟΤΗΤΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ , ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΙΡΗΝH ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Γιατί οι πολιτικοί πρίν Τις δικτατορίες αυτές και μετά δεν εφάρμοσαν ανάλογη πολιτική; Διότι τα κόμματα και οι πολιτικοί στην Ελλάδα είναι εκπρόσωποι ξένων κυβερνήσεων και ενδιαφέρονται για την διατήρηση της θέσης τους και όχι για το συμφέρον του λαού.
Η σημερινή κατάσταση της Ελλάδος επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά αυτά που γράφουμε, και που χρόνια γνωρίζει ο λαός αλλά δεν κάνει τίποτε για να το διορθώσει. Μετά την δικτατορία του ’67 άρχισε η καταστροφή της ελληνικής βιομηχανίας, βιοτεχνίας, γεωργίας και κτηνοτροφίας. Οι εξαγωγές μειώθηκαν δραματικά. Αυξήθηκα παράλληλα το δημόσιο χρέος εξαιτίας των προσλήψεων στο δημόσιο εκατοντάδων χιλιάδων ελλήνων με στόχο να μην μπορεί το κράτος να τους πληρώσει και να καταφύγει σε… δάνεια. Ακριβώς, η αύξηση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων δεν έγινε για το συμφέρον της χώρας αλλά για την οικονομική της καταστροφή. Το αμερικάνικο (λένε και εβραϊκό) αυτό σχέδιο, λίγο έλλειψε να καταρρεύσει με το άνοιγμα της προηγούμενης κυβέρνησης προς την Ρωσία και τις συνομιλίες με τους Κινέζους. Όμως η έξαρση της τρομοκρατίας, που προκλήθηκε από τους ίδιους αυτούς … συμμάχους μας, και παράλληλα η απαξίωση των σωμάτων ασφαλείας, άφησε έκθετη την αδύναμη και αναποφάσιστη κυβέρνηση Καραμανλή, έτσι ώστε να την διαδεχτεί η σημερινή με πρωθυπουργό τον (αμερικάνο) Παπανδρέου που δεν συνδέεται με τίποτε με τον ελληνικό λαό.
Από τότε που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, και χωρίς να υπάρχει λόγος, αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε πεί πριν τις εκλογές ότι υπάρχουν χρήματα, (και έλεγε την αλήθεια, αφού υπάρχει πολύ χρήμα στην Ελλάδα), παρέδωσε την κυβέρνηση της χώρας στα χέρια των ΗΠΑ μέσω του ΔΝΤ , μένοντας ο ίδιος σαν απλώς διεκπεραιωτής των αποφάσεων των γερμανών και των αμερικανών, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει πλέον υποταγεί χωρίς πόλεμο σε ξένους κατακτητές. Σύντομα θα αρχίσει η παραίτηση από την εθνική κυριαρχία προς όφελος Τούρκων, Σκοπιανών και Αλβανών, δηλαδή των ΗΠΑ.
Λύσεις πάντοτε υπάρχουν. Παραδείγματα, ο εθνικός διχασμός με τον Βενιζέλο, που ωφέλησε το έθνος. Το κίνημα στο Γουδί. Και παλαιότερα, η 3η Σεπτεμβρίου που χάρισε Σύνταγμα στην χώρα. Και άλλες πολλές. Απλώς, διαλέγουμε και παίρνουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου