Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Μαρτύρησε εργάτης της Μονής Αγ. Νικολάου Belogorsky από την εισβολή Ουκρανών εντός ρώσικου εδάφους. Οι 15 μοναχοί φυγαδεύθηκαν. ΦΩΤΟ

 

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εκκένωσης από ένα μοναστήρι στην περιοχή Sudzhansky που βρίσκεται στην περιοχή που έχουν εισβάλει οι Ουκρανοί εντός ρωσικού εδάφους. Είναι ένας εργάτης της Μονής Gornalsky St. Nicholas Belogorsky που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκκένωσης της μονής από τους 15 μοναχούς..

Λόγω συνεχών επιθέσεων στην περιοχή Sudzhansky, 15 κληρικοί της Μονής του Αγίου Νικολάου Belogorsk στο χωριό Gornali παρέμειναν αποκλεισμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μοναστήρι, το οποίο οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μετέτρεψαν σε ερείπια.

Δεδομένης της δύσκολης επιχειρησιακής κατάστασης, δεν κατέστη δυνατή η άμεση εκκένωση των αδελφών. Όπως είπε ο ηγούμενος του μοναστηριού, ηγούμενος Πιτιρίμ, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης, Ουκρανοί μαχητές πυροβόλησαν χαοτικά κατά των μοναχών, ένα άτομο πέθανε.war.gonzo

Tο μοναστήρι βρίσκεται στο χωριό Gornali, στην περιοχή Sudzhansky, 15 μοναχοί είχαν καταφύγει μέσα στο ιερό.

Το κτίριο της μονής δέχεται συνεχώς πυρά, με απευθείας πυρά να πλήττουν τους χώρους.

Ο ηγούμενος της μονής, ηγούμενος Πιτιρίμ, είπε νωρίτερα ότι η κατάσταση ήταν κρίσιμη, ο καθεδρικός ναός του μοναστηριού έχει καταστραφεί, η δεύτερη εκκλησία είναι στα ίδια, τα υπόλοιπα κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Δεν μπορούσαν να εκκενωθούν λόγω της έντασης των πυρών.

Kαι ο πατριάρχης Κύριλλος μίλησε για το συμβάν:

Είναι ιδιαίτερα πικρό το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες επιθέσεις σε εκκλησίες και μοναστήρια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Το μοναστήρι Gornal Nikolaevsky Belogorsky υπέστη σοβαρές ζημιές από βομβαρδισμούς και οι αδελφοί αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν.”

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: