Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Μην δίνετε ούτε ένα ευρώ στα "ευαισθητα" καλέσματα των ΜΜΕ!




Σχόλιο: Πάρτε πρωτοβουλίες μόνοι σας. Και η αλληλλεγγυή δεν είναι μόνο ύλικη.
Δ.Σωτηριάδου*: Οργανώστε τις γειτονιές σας!
Το έγραψε ευγενικά ο φιλόλογος Σταύρος Καπνάς.
Οι άνθρωποι των συμφερόντων, της διαπλοκής - οι νέοι υποψήφιοι επενδυτές της χώρας - που επέβαλαν τα μνημόνια για το παντεσπάνι τους, πετάνε τώρα την κόρα στο φτωχό λαό. Οργανώνουν φιλανθρωπικές δράσεις και συγκεντρώνουν τρόφιμα και ρούχα για τους άπορους.
Ω! Τι υποκρισία!

Θα το πω πιο άκομψα. Μην ακούτε καμία κραυγή των ΜΜΕ. Μη σας πείσει κανένας ηθοποιός, τραγουδιστής του συστήματος και...
της εξυπηρέτησης των συμφερόντων, με τη γλυκιά του φωνούλα. Μη δώσετε χρήματα ούτε αγαθά να διαχειριστούν οι άνθρωποι που έφεραν την δυστυχία για να ευτυχίσουν μόνον αυτοί.
Ο ΣΚΑΙ διαφημίζει τη φιλανθρωπική του δράση "όλοι μαζί μπορούμε" αφού επί δύο χρόνια επικροτούσε και συντηρούσε το "μαζί τα φάγαμε". Το ίδιο και το ΜΕΓΚΑ, που διαφημίζει τις φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων... Νοιάζομαι - Μοιράζομαι.... Θα ακολουθήσουν και άλλοι μνημονιακοί σταθμοί και εφημερίδες (θυμηθείτε την περίοδο των μεγάλων σεισμών και τους άπειρους φιλανθρωπικούς τηλεμαραθώνιους).
Και τώρα το πιο άκομψο που το κάνω για πρώτη φορά. Καλώ όλους τους υγιείς συναδέλφους δημοσιογράφους να πάρουμε θέση και να πούμε στον πολίτη - που αυτόν πρέπει να υπηρετούμε - ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ στα καλέσματα των μνημονιακών ΜΜΕ.
Μην τους πιστεύετε, μην αφήνετε να διαχειριστούν το πιο ευαίσθητο κομμάτι του πόνου και της φτώχειας. Άνθρωποι που το μόνο που σκέφτονται είναι η αλλαγή της διακόσμησης του σπιτιού τους και τα τζακούζι στα χειμερινά χριστουγεννιάτικα θέρετρα που ήδη έχουν εξασφαλίσει για φέτος.
Μη κάνετε το χατήρι τους και πέσετε στη μπλόφα τους. Σκηνοθετούν το ίματζ τους με φόντο τα πεινασμένα παιδιά, τους άστεγους, το θάνατο της μεσαίας και φτωχής τάξης. Πίσω από τις κάμερες, όταν σβήνουν τα φώτα στα στούντιο των Τ.V. γελάνε και κοροϊδεύουν... Πως ήμουν; ρωτούν. Έπεισα τον κόσμο;
Μέχρι και δάκρυα θα χύσουν on air για να δείξουν την ευαίσθητη πλευρά του εαυτού τους που δεν έχουν.
Πιστέψτε με, δεν έχουν ευαίσθητη πλευρά. Έχουν πολύ μίσος - κυρίως όταν χάνουν χρήματα. Μισούν όσους αγωνίζονται για τα κεκτημένα τους. Οι ψυχαναλυτές τους έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Δεν επανέρχονται αυτοί, έχουν ξεφύγει. Πιστέψτε με... Εάν φύγουν και από το γυαλί θα οδηγηθούν στα τρελάδικα...
Καλώ τους υγιείς δημοσιογράφους να δημιουργήσουμε μια στήλη ενάντια στις δήθεν φιλανθρωπικές καμπάνιες των ΜΜΕ.
Να οργανώσουμε τις γειτονιές μας ο καθένας μας. Να ανοίξουμε τις πόρτες των σπιτιών μας, να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη όπως ξέρουμε και να μεταφέρουμε τη συμπόνοια που δείχνουν οι άνθρωποι της περιφέρειας στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στις μεγάλεις πόλεις των χαμένων αισθήσεων.
* Η Δήμητρα Σωτηριάδου είναι δημοσιογράφος,ιδρυτικό μέλος της Συνταγματικής Παρέμβασης των Ελλήνων - ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ.
ksipnistere.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: