Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Έτσι φροντίζουμε τους αληθινούς πρόσφυγες;

Ναι. Έτσι ακριβώς. Αληθινοί πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, όπου ο πατέρας σκοτώθηκε, είναι τα θύματα της χθεσινής έκρηξης βόμβας.

Αντί το «κράτος» -άλλο «κράτος» και άλλο «πατρίδα» - να τους χορηγήσει εργασία και στέγη, όπως υποχρεούται από τους διεθνής νόμους και συνθήκες – αλλά και από την φιλευσπλαχνία του Ορθοδόξου Ελληνικού λαού-, τους είχε εγκαταλελειμμένους και προδομένους να προσπαθούν να επιβιώσουν ψάχνοντας στα σκουπίδια των φτωχογειτονιών – διότι στην Εκάλη, στον Διόνυσο, στην Βουλιαγμένη και στα άλλα «σ(ι)κατα» μέρη δεν υπάρχουν εμπερίστατοι.

Και καλόπαιδα, καιρός είναι να σταματήσουν οι «αγώνες» με τέτοιου είδους τυφλά χτυπήματα. Το ξέρουμε ότι πίσω από αυτά υπάρχουν οικονομικά και πολιτικά συμφέρονται ξένων εταιριών και κρατών. Δεν σημαίνει όμως επ ‘ ουδενί ότι ο κάθε νέος έλληνας προκειμένου να δείξει μαγκιά βάζει βόμβες ή χτυπά άλλους συμπατριώτες του – για τους αλλοδαπούς που κάνουν τα ίδια, άλλοι είναι αρμόδιοι.

Αν θέλουμε να αλλάξει το ισχύον σύστημα της δημοκρατίας στο κοινοβούλιο – και του φασισμού σε βάρος του λαού, υπάρχουν άλλοι αποτελεσματικότεροι τρόποι. Και μάλιστα, χωρίς βία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: