Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Να υπερασπισθούμε σύνορα και ταυτότητα

ellada-yfesi-akropoliΤου Στέλιου Παπαθεμελή
«Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ’ ευχήν στην Αποικία/ δεν μέν’ η ελαχίστη αμφιβολία» (Καβάφης). Στην δική μας αποικία χρέους, το νιώθουμε αυτό στο μεδούλι μας.
Το διευθυντήριο Βερολίνου –Βρυξελλών, τυφλωμένο από το πάθος της λιτότητας, ή δεν συνειδητοποιεί πού οδηγούν τα «προγράμματα σωτηρίας» που επιβάλλει, ή συνειδητά μας λογαριάζει χώρα τού άλλοτε «υπαρκτού σοσιαλισμού» και μας εξομοιώνει μ’ αυτές. Στην Ελλάδα σήμερα οι τελείως άνεργοι υπερβαίνουν το 1.500.000, ενώ από τους εργαζομένους το 1.004.488 δουλεύουν με μερική, ή εκ περιτροπής εργασία και μόνον 805.064 είναι πλήρους απασχολήσεως (αλλ’ όχι πλήρους αμοιβής). Εξάλλου το 2015 μετανάστευσαν στη Βουλγαρία 60.000 ελληνικές επιχειρήσεις. Προβληματίζεται κανείς;
«Ανήκομεν εις την Δύσιν». Επιλογή που πληρώνουμε. Δεν μας πληρώνουν. Η οικονομία μας είναι του ελευθέρου ανταγωνισμού. Ασφαλώς και είχε παθογένειες. Όμως, «υπάρχει τι το ανθρώπινον χωρίς ατέλεια;». Η παρούσα αποσύνθεσή της ωστόσο είναι αποτέλεσμα της θανατηφόρας «θεραπευτικής» στην οποία μας υπέβαλε το διευθυντήριο. Κατέλυσε την εθνική μας κυριαρχία, υπεξήρεσε τις τράπεζές μας, διήρπαξε τον εθνικό μας πλούτο με συμβολικό αντίτιμο, κατέσχε τα αεροδρόμιά μας. Και τώρα με το τρισβάρβαρο ασφαλιστικό εξαθλιώνει σύμπασα την ελληνική κοινωνία, ενώ με το δυσώνυμο Υπερταμείο μάς απογυμνώνει τελείως.
Έτος θυσιών 6ον. Ακραία λιτότητα σε περίοδο ύφεσης ό, τι πιο ασύμβατο. Δικός τους αναλυτής ο Μάρτιν Γουλφ ομολογεί ότι «το πρώτο πρόγραμμα σχεδιάστηκε με σκοπό τη διάσωση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος». Τάχα το β’και το γ’ με καλό σκοπό; Άπαγε της βλασφημίας! «Το σύνολο των μέτρων παρέβλεψε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει θέμα ανάπτυξης» παραδέχεται ο ειδήμων. Οι εγκυρότεροι διεθνείς αναλυτές ομνύουν πως «η μόνη θεραπεία για τα προβλήματα της οικονομίας είναι να αυξηθεί η ζήτηση» (Joseph Stiglitz έφα, «Νέα» 2-3/1-16).
Ο παγκοσμιοποιημένος νεοφιλελευθερισμός με ιδεολογικό του όπλο την (μετα)νεωτερικότητα επιδίδεται σε μαζική αποδόμηση των απανταχού της γης εθνικών ταυτοτήτων με στόχο τον ψυχικό αφοπλισμό των λαών και τη διάβρωση της εθνικής τους συνοχής. Περίεργη η σύμπτωση στόχων αποδόμησης των παραδοσιακών ελληνικών αξιών, Ορθοδοξίας και Πατρίδας, των δυνάμεων συντήρησης με αυτές της αριστεράς.
Η Ελλάδα έχει υποστεί λοβοτομή της κυριαρχίας της με τα μνημόνια και υφίσταται ανήκε στη βλάβη στο ατίμητο πνευματικό της κεφάλαιο, αυτό που εγγυήθηκε στους αιώνες της ιστορίας τη συνοχή και την διάρκειά της.
Υποτιμούμε σε αυτοκτονικό βαθμό την προωθούμενη από Τουρκία διαρκώς ογκούμενη ροή (λαθρο)μεταναστών. Μόνο τον περασμένο Δεκέμβριο μπήκαν εδώ 110.000! Η διαλογή πρόσφυγες – μετανάστες που έπρεπε να γίνεται στην Τουρκία επαφίεται τελικά στα …Σκόπια. Αυτά επιτρέπουν διέλευση μόνο στους πρόσφυγες. Οι υπόλοιποι μένουν «παρακαταθήκη» στην Ελλάδα. Κατηφορίζουν προς Αθήνα και «χάνονται» (επίσημη ανακοίνωση).
Οι κυβερνώντες εναποθέτουν τις ελπίδες ανακοπής των «εισβολών» στη Μέρκελ. Αυτή στριμώχνεται αγρίως από την κοινή της γνώμη μετά τα γνωστά κατά Γερμανίδων. Ίσως αυτά αφυπνίσουν, Βερολίνο και Αθήνα. Εδώ όμως το πρόβλημα είναι απείρως συνθετότερο: Οξύτατο δημογραφικό (ραγδαία γήρανση, συρρίκνωση παραγωγικών ηλικιών, χαμηλότατη γονιμότητα), μαζική μετανάστευση νέων υψηλής ειδίκευσης.
Επείγουν:
– Η επαναπροώθηση στις χώρες τους των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών.
– Καθορισμός ανωτάτου ορίου δυναμένων εφεξής να γίνονται δεκτοί.
Η Άγκυρα θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες ως μοχλό υψηλής στρατηγικής για να πιέζει την Ευρώπη και να εκβιάζει την Ελλάδα. Ο νεοοθωμανός, επειδή ΗΠΑ και Ευρώπη τον θωπεύουν, μας προκαλεί απροκάλυπτα με όλο και καινούργιες επινοήσεις. Εσχάτως προχώρησε σε αυθαίρετες δεσμεύσεις για ασκήσεις σχεδόν όλου του Αιγαίου για απεριόριστο χρόνο. Είναι αφελές να ευελπιστούμε σε συμμόρφωσή του με τα διεθνή νόμιμα. Φροντίζει να ανατρέπονται δεόντως, ημών αδρανούντων όπως στη συμφωνία Ε.Ε. –Τουρκίας όπου επήλθε περιορισμός του εύρους των χωρικών μας υδάτων στα 6 ν.μ., ενώ ταυτόχρονα εκχωρήθηκε αρμοδιότητα στην Τουρκία να εκτελεί αυτόνομες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης εντός του FIR Αθηνών (Κύρα Αδάμ, ραγδαία αλλαγή σκηνικού στα νερά του Ανατολικού Αιγαίου, Διαδίκτυο 16-1-16).
Ο Τσόμσκυ δεν χάρισε κάστανα του σουλτάνου: «Ο Ερντογάν βοηθάει με πολλούς τρόπους το ISIS. Ενώ παράλληλα υποστηρίζει το μέτωπο Αλ Νούσρα (…). Μετά εξαπολύει μύδρους εναντίον των Κούρδων οι οποίοι τυχαίνει να είναι η κύρια δύναμη στο έδαφος που αντιστέκεται στο ISIS τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ» (Guardian/Καθημερινή 17-1-16).
Αφού ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζητάει να ανακηρυχθεί η τουρκική επίσημη γλώσσα της Ευρωένωσης, πώς να καταγγείλεις την Μέρκελ που δικαιολογεί τον Ερντογάν για την ως τώρα αθέτηση των συμπεφωνημένων του Νοεμβρίου και προωθεί απόφαση επιζήμια για τα ελληνικά συμφέροντα στο Αιγαίο με την κάλυψη Κομισιόν -Ευρωβουλής;
Κατεπείγουσα η αναζήτηση ενδοευρωπαϊκών συμμαχιών (Ολλάντ, Ρέντσι κ.ά.) για την ματαίωση τεκταινομένων.
Σε μας εναπόκειται να υπερασπισθούμε σύνορα και ταυτότητα.
freepen.gr
πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: