Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Η «ΕΞΟΔΟΣ» του Μεσολογγίου… είναι «η εφαρμογή ηλίθιε»;

vardakasΗ νέα πολιορκία του ¨Μεσολογγίου¨ από τους τοκογλύφους και νεοθωμανούς παίρνει τέλος και μαζί της η πλάνη και ο δόλος θα μας αναγκάσουν όπως φαίνεται να αποφασίσουμε αν θα μείνουμε μέσα στην πολιορκημένη ¨μεταπολίτευση ¨για να καταλήξουμε να ¨τρώμε ποντίκια και γάτες¨ ή θα βγούμε έξω στην άπλα του ιστορικού πεπρωμένου μας;

Οι Τοκογλύφοι –δανειστές και οι νεοθωμανοί έγιναν το ίδιο δαιμονικό συνονθύλευμα στις ημέρες μας, φυσικά πάντα ιστορικά ανταμώνανε.
¨Έχουμε συνθήκες, έχουμε κάνει συμφωνίες και πρέπει να γίνουν σεβαστές. Αν αυτό γίνει, μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο», είπε και τόνισε «είναι η εφαρμογή ηλίθιε»! Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του 2016 στο Νταβός!
¨ΔΝΤ: «Φέρτε κι άλλους πρόσφυγες-λάθρο για να ρίξετε το εργατικό κόστος»! – ¨Η Γερμανία καταργεί την βίζα για τους Τούρκους: Πράκτορες της ΜΙΤ και τζιχαντιστές θα «αλωνίζουν» ελεύθερα σε Θράκη και ΕΕ! ¨– N.Koτζιάς: «Με τα χρήματα που ξοδεύουμε σε πρόσφυγες-λάθρο δεν θα χρειάζονταν να κάνουμε περικοπές στις συντάξεις»
Μήπως μας ετοιμάζουν για ανθρωπιστική κρίση;
¨Γιατί ξαφνικά ο Draghi θέλει άμεσα ολοκλήρωση της αξιολόγησης; – Ανησυχεί για εκτροπή σε Ελληνική οικονομία και τράπεζες;
Η παρέμβαση – παραίνεση Draghi να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση υποκρύπτει τον μεγάλο φόβο, την μεγάλη ανησυχία εκτροπής της Eλληνικής οικονομίας και των ελληνικών τραπεζών.
Τι κρύβεται πίσω από την «ξαφνική» επιθυμία του επικεφαλής της ΕΚΤ M. Draghi να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.
Είναι προφανές ότι η ΕΚΤ ανησυχεί για εκτροπή της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών¨
¨Dijsselbloem: Δεν βγαίνουν τα νούμερα για το ασφαλιστικό – Draghi: Άμεσα η αξιολόγηση, υψηλά τα NPLs στις τράπεζες.
Σοβαρή χαρακτήρισε την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, τονίζοντας ωστόσο ότι προς το παρόν «τα νούμερα δεν βγαίνουν», ζητώντας επί της ουσίας από την Αθήνα πιο δραστικές παρεμβάσεις.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι δανειστές εμμένουν σε μειώσεις των κύριων συντάξεων.¨
Με όλα αυτά που συμβαίνουν με το ζόρι θα μάθουμε Ελληνική Ιστορία για να αποκτήσουμε μια ευρεία γκάμα επιλογών επιβίωσης.
«Το Μεσολόγγι ή το κεφάλι σου», ήταν η εντολή του σουλτάνου στον Κιουταχή. «Πλήρωσε συνδρομή για να διαβάζεις την εφημερίδα μας έγκαιρα», ήταν η χλευαστική απάντηση των πολιορκημένων…
Τον Απρίλιο του 1825, ο Τούρκος αρχιστράτηγος Μεχμέτ Ρεσίτ πασάς ή Κιουταχής εμφανίστηκε μπροστά από το Μεσολόγγι επικεφαλής 20.000 ενόπλων.
Τα προηγούμενα χρόνια η επαναστατική εστία είχε πολιορκηθεί από τους Τούρκους δύο φορές χωρίς επιτυχία. Αυτή τη φορά ο Κιουταχής ήταν αποφασισμένος να καταλάβει την πόλη πάση θυσία.
Άλλωστε, η εντολή του σουλτάνου ήταν σαφής και χωρίς περιθώρια παρερμηνειών: «Το Μεσολόγγι ή το κεφάλι σου»….
Εκφραζόταν, μάλιστα, με ειρωνεία για την αισιοδοξία των Ελλήνων. Σε μια επιστολή του προς τον υποπρόξενο της Αυστρίας στη Ζάκυνθο τον ευχαριστούσε για τις Ελληνικές εφημερίδες και ιδιαίτερα για τα μεσολογγίτικα «Ελληνικά Χρονικά» που του είχε στείλει και του ανέφερε ότι έβλεπε με μειδίαμα τις μάταιες ελπίδες των Ελλήνων.
Τον παρακαλούσε, μάλιστα, να εξακολουθεί να του στέλνει Ελληνικές εφημερίδες και, κυρίως, τις όσο το δυνατόν πιο πρόσφατες εκδόσεις.
Η επιστολή αυτή έπεσε στα χέρια των επαναστατών και δημοσιεύτηκε στο «Φίλον του Νόμου της Ύδρας».
Στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε στα «Ελληνικά Χρονικά».
Οι πολιορκημένοι συντάκτες που έβγαζαν την εφημερίδα, αντί σχολίου, απαντούσαν στον Κιουταχή ότι για να μη καθυστερούν να φθάνουν οι εφημερίδες στα χέρια του μέσω Ζακύνθου, αναλάμβαναν οι ίδιοι να του στέλνουν το φύλλο της εφημερίδας.
Κάθε Σάββατο απευθείας από έναν συγκεκριμένο προμαχώνα των τειχών της πόλης, αρκεί βέβαια να πλήρωνε μια τριμηνιαία συνδρομή!
Οι υπερασπιστές του Μεσολογγίου, παρά τις κακουχίες και την άθλια κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει, δεν έχαναν ποτέ το σθένος και το χιούμορ τους. Νίκος Γιαννόπουλος ιστορικός…
Οι Έλληνες ποτέ δεν ήταν ηλίθιοι, απλώς όταν τους έφτανες στο ΑΜΗΝ φώναζαν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ και τα έκαναν όλα λίμπα.
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: