Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Η ελληνορθόδοξη Πατριαρχική Σχολή υπόκειται και πάλι σε επίθεση ακραίων φανατικών Εβραίων


dsc03010

Από ότι διαφαίνεται, υπάρχει κάποιου είδους οργανωμένο σχέδιο ακραίων εθνικιστικών κύκλων , οι οποίοι επιδιώκουν τον διωγμό των Χριστιανών από την Αγία Πόλη.
Οι ίδιοι αυτοί Εβραίοι υπερεθνικιστές προβαίνουν εδώ και μερικά χρόνια σε προκλήσεις  και επιθέσεις ελληνορθόδοξων Ιερέων , στην μέση του δρόμου με προκλήσεις παντός είδους ακόμα και με « πτύελα»  , με σκοπό την προσβολή των Ιερομένων, αναφέρει σχετικό ΜΜΕ .
Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασχολήθηκαν με το ζήτημα επισταμένα , σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά τα αποτελέσματα είνια προς το παρόν απογοητευτικά.
Όλα αυτά δηλητηριάζουν την ειρηνική συνύπαρξη τόσων θρησκειών στην πόλη που συναντώνται τρεις μεγάλες  θρησκείες (  Χριστιανοί, Εβραίοι , Μουσουλμάνοι).
Σύμφωνα με  δημοσίευμα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής  η Πατριαρχική Σχολή της  Σιών ήταν και πάλι αντικείμενο επίθεσης από αγνώστους.
Οι δράστες προσπάθησαν να σπάσουν την κλειδαριά στη βόρεια σιδερένια πύλη του σχολείου, αλλά απέτυχαν. Στην συνέχεια μετέβησαν  στους τοίχους όπου έγραψαν συνθήματα στην πόρτα , τα οποία όμως  διέγραψαν στην συνέχεια έτσι ώστε να μην είναι ευανάγνωστα.
Νωρίς το πρωί οι μαθητές του σχολείου ενημέρωσαν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την παραβίαση.
226417.p
Το περιστατικό, το οποίο έρχεται μετά από μια σειρά παρόμοιων περιστατικών εις βάρος του σχολείου, και πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά την επίσκεψη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων  Θεόφιλου Γ΄.
Ο  Μακαριώτατος επισκέφθηκε το σχολείο όπου ευλόγησε την Βασιλόπιτα και μετέβη στην ανοικτή περιοχή στα νότια του σχολείου,  όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Πνεύματος, και  επιθεώρησε την ανοικοδόμηση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο της Ιερουσαλήμ.
Συνοδευόταν από τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο στην Ιερουσαλήμ,  κ Γεώργιος Ζαχαραρουδάκη , τον Αρχιεπίσκοπο Ισίδωρο, τον Μητροπολίτη Ησύχιο ,και τον  Αρχιεπίσκοπο Αρίσταρχο , τον Διευθυντή  της Σχολής , κ Νικόλαο Σουλιώτη , και  μαθητές από το σχολείο.
Το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο καταδικάζει αμετάκλητα αυτήν την απαράδεκτη βίαιη δράση και προτίθεται να κινηθεί νομικά για την προστασία του σχολείου, αναφέρει σχετική ανακοίνωση .
Κάποιοι από ότι διαφαίνεται «ορέγονται» την ακίνητη   περιουσία των Ορθοδόξων και των Καθολικών , η συμβαίνει κάτι άλλο το οποίο δεν είναι κατανοητό από όλους.
πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: