Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

20 συμβουλές ηλικιωμένων προς νέους

Πρόσφατα τέθηκε μια ερώτηση σε ηλικιωμένους ανθρώπους πάνω από 60 χρονών. Η ερώτηση ήταν : ‘Τι συμβουλή θα δίνατε σε αυτούς που έχουν την μισή σας ηλικία;’Αν και η ερώτηση είναι απλή, οι απαντήσεις θα σας εκπλήξουν.
Διαβάστε παρακάτω τις απαντήσεις τους γιατί είναι καλύτερα να έχετε στον νου σας τις πολύτιμες συμβουλές τους και να ενεργήσετε κατάλληλα, πριν είναι αργά!
  1. Οι άνθρωποι πάντα λένε, ‘Προσπάθησε να έχεις μια δουλειά που να την αγαπάς.’ Αλλά αυτή δεν είναι  η καλύτερη συμβουλή. Η σωστή δουλειά είναι αυτή που αγαπάς μερικές ημέρες, ανέχεσαι τις περισσότερες ημέρες και που πληρώνει τους λογαριασμούς. Σχεδόν κανείς δεν έχει μια δουλειά που να την αγαπά κάθε μέρα.
  2. Τα χρόνια περνάνε γρήγορα. Μην παντρεύεστε μικροί. Ζήστε την ζωή σας. Ταξιδέψτε σε τόπους. Κάντε πράγματα. Είτε έχετε τα μέσα είτε όχι. Πάρτε μια τσάντα και πηγαίνετε όπου μπορείτε.  Όσο δεν έχετε ακόμη υποχρεώσεις. Δείτε τον κόσμο. Ξεφυλλίστε ταξιδιωτικά περιοδικά, διαλέξτε ένα τόπο και φύγετε!
  3. Μην παίρνετε την ζωή στα σοβαρά. Ακόμη και όταν τα πράγματα είναι σκούρα και χωρίς καμιά ελπίδα, προσπαθήστε να γελάσετε με το πόσο αστεία είναι η ζωή.
  4. Ένας πραγματικός φίλος θα έρθει τρέχοντας εάν τον καλέσεις στις 2 το πρωί. Όλοι οι άλλοι είναι απλά γνωριμίες.
  5. Το πιο σημαντικό πρόσωπο στην ζωή σου είναι το πρόσωπο που συμφώνησε να μοιραστεί την ζωή  μαζί σου. Πρόσεχε πως του φέρεσαι.
  6. Τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα. Πέρασε όσο περισσότερο χρόνο μπορείς με αυτά.
  7. Κανείς δεν πέθανε ευχόμενος να είχε δουλέψει περισσότερο. Δουλέψτε σκληρά αλλά μην βάζετε την δουλειά σαν προτεραιότητα. Πρώτα η οικογένεια, οι φίλοι ή ακόμη και ο εαυτός σας.
  8. Ίσως ζήσεις πολύ ή λίγο, ποιος ξέρει. Αλλά, πίστεψέ με όταν λέω ότι θα εύχεσαι να είχες προσέξει καλύτερα τον εαυτό σου στην νιότη σου.
  9. Εάν σας παρασύρει ο ρυθμός της ζωής, απλά συγκεντρωθείτε στο τώρα και φυλάξτε όλην αυτήν την ομορφιά. Πάρτε βαθιά ανάσα και χαλαρώστε.
  10. Τρώτε και ασκηθείτε σαν να είστε διαβητικός και καρδιακός με έμφραγμα, έτσι δεν θα γίνετε κάποιος από αυτούς.
  11. Έχουμε μόνο μια ζωή σε αυτήν τη Γη. Μην ξυπνήσετε ένα πρωί και καταλάβετε ότι δεν κάνατε τίποτα από αυτά που ονειρευόσασταν.
  12. Ίσως αυτό  δεν είναι τόσο βαθύ όσο τα άλλα, αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό. Πλένετε τα δόντια σας, τα προβλήματα με τα δόντια είναι απαίσια.
  13. Μη παίρνετε τις συμβουλές των άλλων σαν ευαγγέλιο. Μπορείτε να ζητήσετε συμβουλή από κάποιον που σέβεστε, μετά σκεφτείτε την κατάστασή σας και πάρτε την δική σας απόφαση. Βασικά, σας συμβουλεύω να συμβουλευτείτε τον εαυτό σας…
  14. Τα πράγματα είναι μόνο πράγματα. Μην κρατείστε από υλικά αντικείμενα. Κρατηθείτε από τον χρόνο και τις εμπειρίες.
  15. Αυτός που δεν μπόρεσε  να σε βλάψει σήμερα θα σε εκδικηθεί αργότερα. Ακόμη και αν νομίζεις ότι συνήλθε εντελώς. Πίστεψέ με!
  16. Εκτίμησε τα μικρά πράγματα και ζήσε την στιγμή στο παρόν. Τι εννοώ;Δεν θα είμαστε για πολύ σε αυτή την ζωή. Οι νέοι χάνουν την στιγμή στο παρόν και δεν δίνουν σημασία στα μικρά πράγματα. Όμως αυτά είναι που πρέπει να κρατήσουμε. Αντί να γράψετε ένα μήνυμα, σηκώστε το τηλέφωνο και μιλήστε σε κάποιον. Τηλεφωνήστε στην μητέρα σας χωρίς λόγο, έτσι για να μιλήσετε.
  17. Πληρώστε τους λογαριασμούς σας και μείνετε μακριά από χρέη. Εάν δεν είχα πληρώσει τόσους τόκους, δεν θα χρειαζόταν να δουλεύω τώρα.
  18. Η ζήλια καταστρέφει την σχέση. Δείξτε εμπιστοσύνη στο έτερο ήμισυ, εάν δεν το εμπιστευτείτε, τότε ποιον άλλον θα εμπιστευτείτε;
  19. Εάν έχετε ένα όνειρο να κάνετε κάτι, ή να γίνετε κάτι και φαίνεται ακατόρθωτο, προσπαθήστε το. Θα γίνει ακόμη πιο ακατόρθωτο καθώς μεγαλώνετε και παίρνετε την ευθύνη και για άλλους ανθρώπους.
  20. Όταν συναντάς κάποιον για πρώτη φορά, σταμάτα και σκέψου ότι δεν ξέρεις τίποτα για αυτόν. Βλέπεις φυλή, γένος, ηλικία,ρούχα. Ξεχάστε τα όλα. Δεν ξέρετε τίποτα. Αυτά τα συμπεράσματα που πετάγονται στο μυαλό σας επειδή ο εγκέφαλος σας θέλει να κατηγοριοποιεί,  σας περιορίζουν την ζωή σας και την ζωή των άλλων.
http://www.tilestwra.com/20-simvoules-ilikiomenon-pros-neous/

Δεν υπάρχουν σχόλια: