Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Σκοπιανό Δικαστήριο αναγνώρισε θρησκευτική μειονότητα ορθοδόξων Αλβανών. Έπεται η αναγνώριση και των Ελλήνων; !!


St_Kliment_Skopje
Δικαστήριο των Σκοπίων αποφάσισε την νομιμοποίηση της θρησκευτικής κοινότητας  Ορθοδόξων χριστιανών πολιτών αλβανικής καταγωγής, αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων FOCUS.

Με αφορμή το γεγονός αυτό , η  σκοπιανή εφημερίδα Dnevnik , διερωτάται  στην προκειμένη περίπτωση,  εάν στην ΠΓΔΜ  θα ήταν  λογικό να νομιμοποιηθούν παρόμοιες κοινότητες  ορθόδοξων πολιτών. Όπως είναι οι  Σέρβοι , οι Βούλγαροι, οι Έλληνες και οι  Μαυροβούνιοι. !!
Το ερώτημα αυτό έθεσε ο δημοσιογράφος  του πρακτορείου Branko Gjorgevski στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδος Dnevnik.
« Με σκοπό την πρακτική και τις νέες ιδέες αλλά και τα σχέδια των αναδυόμενων μειονοτήτων,  πολλές  από αυτές τις εθνοτικές κοινότητες,  θα μπορούσαν πολύ σύντομα να  αναγνωριστούν από το σκοπιανό κράτος», γράφει στο άρθρο του ο Gjorgevski .
« Με προηγούμενο το γεγονός της εγγραφής των Αλβανών ορθοδόξων θα ήταν πλέον προβληματικό για το δικαστήριο να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους θα αρνούνταν  την εγγραφή βουλγαρικής , σερβικής και ελληνικής θρησκευτικής κοινότητας, εντός  της χώρας .
«Έτσι, με αυτόν τον τρόπο θα ξεκινήσει η νομιμοποίηση  όλων αυτών των θρησκευτικών μειονοτήτων ,  θα αρχίσει η κατασκευή των δικών τους ναών και  η «εισαγωγή» Ιερέων  από το εξωτερικό», τονίζει με περίσκεψη ο Σκοπιανός δημοσιογράφος.
Ακόμα και οι Σκοπιανοί δημοσιογράφοι αναγνωρίζουν την ύπαρξη ελληνικής θρησκευτικής μειονότητας στην χώρα τους , ενώ την ίδια στιγμή η χώρα μας δεν πράττει τίποτα επί του θέματος.
Στην προκειμένη περίπτωση η εκκλησία της Ελλάδος μετά το γεγονός της νομιμοποίησης των Αλβανών ορθοδόξων , θα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα για την αναγνώριση της ελληνικής μειονότητας .
Μετά από πιθανή  τελεσίδικη απόφαση οφείλουμε να αποστείλουμε τους  δικούς μας Ιερείς στην γειτονική χώρα για να «ποιμάνουν» τους Έλληνες αυτούς.
Πρέπει και οφείλουμε να δραστηριοποιηθούμε ενόψει εξελίξεων στην χώρα αυτή , οι οποίες μιλούν για  πλήρη διάλυση του μορφώματος που έφτιαξε ο Τίτο το 1945.
Η ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, εκτιμά ότι το νέο έτος θα αποτελέσει έτος λυτρώσεως για τους συμπατριώτες μας σε Σκόπια, Αλβανία και Τουρκία.
πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: