Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στις Φιλιππίνες



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής κ.Νεκτάριος, συνοδευόμενος υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Βασιλείου Αθανασοπούλου (Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας), πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στις Φιλιππίνες από 23 έως 26 Μαρτίου.
         Την Κυριακή 24 Μαρτίου, Κυριακή της Ορθοδοξίας, προέστη της θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό ΝαόΕυαγγελισμού της Θεοτόκου Παρανάκε, Μανίλα.

Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος εχειροτόνησε τον Αναγνώστη Γρηγόριο Λατόγια εις Διάκονον. Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ προεξήρχε της Λιτανεύσεως των Ιερών Εικόνων.




Την Δευτέρα, 26 Μαρτίου, εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής κ.Νεκτάριος προεξήρχε της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας στον εορτάζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Παρανάκε, Μανίλα. Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εχειροτόνησε τον Διάκονο Γρηγόριο Λατόγια εις Πρεσβύτερον. Στη θεία Λειτουργία και την χειροτονία συμμετείχαν ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Αθανασόπουλος (Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας), ο Αρχιμανδρίτης Φιλήμων Κάστρο και ο Πρεσβύτερος Ιάκωβος Ντορονέλα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρετέθη εόρτια Δεξίωσις στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού για τους πολυπληθείς πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο και να προσευχηθούν για τον νέο Πρεσβύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: