Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Τί συμβαίνει με το εμφιαλωμένο νερό; Μήπως πρέπει να ενημερωθεί και ο "κυρίαρχος";


AYTA EINAI ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΝΕΡΩΝ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ – ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ


ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΜΑΣ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΊΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΜΕΤΡΉΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΒΡΎΣΗΣ..

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, τα ονόματα των εταιρειών εμφιαλωμένων νερών στα οποία, σύμφωνα με μετρήσεις που έκαναν με δική τους πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις του άκρως τοξικού εξασθενούς χρωμίου. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους προέβησαν στη γνωστοποίηση των εταιρειών γιατί αν και τα στοιχεία βρίσκονται από τις 23 Δεκεμβρίου στη διάθεση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου δεν ασχολήθηκε, όπως λένε, με το θέμα. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν «τη στιγμή, όπου η πολιτεία δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις που της αναλογούν, εμείς δεν μπορούμε να κρατήσουμε μυστικά τα αποτελέσματα των δικών μας, έστω μη εξαντλητικών, ερευνών». Δείτε τους πίνακες απο κάτω.. 



Οι Οικολόγοι Πράσινοι ανέθεσαν σε ιδιωτικό εργαστήριο την εξέταση 9 εμφιαλωμένων νερών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι πρόβλημα εντοπίστηκε στο εμφιαλωμένο νερό 3 εταιρειών. Σε μια μάλιστα περίπτωση η συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου ήταν 22ppb «χίλιες φορές υψηλότερη από το στόχο ασφαλείας της ανθρώπινης υγείας (0,02 ppb) που έθεσε τον Ιούλιο η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας στην Καλιφόρνια και δέκα φορές υψηλότερη από το όριο των 2ppb που έθεσε η πρόσφατη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκίδας αποκλειστικά και μόνον όμως για τον πρώην Δήμο Μεσσαπίας». Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πάντως ότι η έρευνα δεν ήταν εξαντλητική καθώς και ότι «όλες οι μάρκες (και αυτές που βρέθηκαν θετικές στο εξασθενές) βρίσκονται εντός των υφιστάμενων ορίων για ολικό χρώμιο (50ppb), συνεπώς η κυκλοφορία τους είναι νόμιμη». Το θέμα του εξασθενούς χρωμίου έθεσε πρόσφατα και ο ΕΦΕΤ, ο οποίος με ανακοίνωσή υπογράμμισε ότι αναγνωρίζει τον κίνδυνο από το εξασθενές χρώμιο στα εμφιαλωμένα και την ανάγκη θεσμοθέτησης ορίου, αλλά παράλληλα ξεκαθάρισε πως τέτοιους ελέγχους δεν ενεργεί.

Το θέμα το είχε δημοσιεύσει topontiki.gr τον Φεβρουάριο του 2012.
Από τότε μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση πως έχει αλλάξει κάτι..

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο για τα εμφιαλωμένα νερά..Μάθετε τι πίνετε..
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: