Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Επίθεση σε καθηγητή την ώρα της διδασκαλίας από κομματικές συμμορίες.


Επίθεση από φοιτητές του τμήματος Χημείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δέχτηκε ο καθηγητής Δημήτρης Κεσίσογλου μέσα στο αμφιθέατρο, κατά την οποία τον προπηλάκισαν, αρπάζοντάς του μάλιστα από τα χέρια τη λίστα με τις παρουσίες.
Σχετικό βίντεο από την επίθεση κατεγράφη, μάλιστα, από κινητό τηλέφωνο. "Με στρίμωξαν στη γωνία και μου γύρισαν το χέρι για να αποσπάσουν τις καταστάσεις", λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος, που καταγγέλει ότι οι φοιτητές ανήκουν στην παράταξη "Ανεξάρτητη Αριστερή Παρέμβαση".
Ο κ. Κεσίσογλου υποστηρίζει ότι τέτοιες επιθέσεις είναι συχνό φαινόμενο τα τελευταία δύομισι χρόνια, ενώ τις αποδίδει στη διαφωνία ορισμένων με το σύστημα που εφαρμόζει, βάσει του οποίου έχουν πλεονέκτημα στις εξετάσεις οι φοιτητές που παρακολουθούν τακτικά τα μαθήματα.
Πάντως, και παρά το γεγονός ότι η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλη και ονομάζεται "Αριστερή Ενότητα", ο καθηγητής του ΑΠΘ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Άλεξη Τσίπρα θεωρώντας ότι αυτοί οι φοιτητές ανήκουν στη νεολαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Από τα δεδομένα που έχω χωρίς επίσημη επιβεβαίωση πρόσκεινται στον κ.Τσίπρα και ζητώ την πολιτική του παρέμβαση, ώστε να τους συνετίσει μήπως και αποδεχτούν με πολιτικό τρόπο αυτό που αποδέχονται με δημοκρατικό", σημειώνει σχετικά.
Την ίδια ώρα ωστόσο, επίθεση από τους ίδιους φοιτητές καταγγέλει ότι δέχτηκε και ο πρόεδρος του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, τον οποίο κράτησαν όμηρο στο γραφείο του και αφήνει σαφείς αιχμές για τη στάση των πρυτανικών αρχών. "Συμμορίες συμφερόντων είναι αυτές που λυμαίνονται με αυτό τον τρόπο τα πανεπιστήμια, αλλά δυστυχώς όμως υποστηρίζονται από ανθρώπους εδώ μέσα", επισημαίνει ο Ανδρέας Γιαννακουδάκης.
Σε ανακοίνωσή της για το θέμα, η ΝΔ επιτίθεται προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. "Ο κ. Τσίπρας, όχι μόνο δεν έχει καταδικάσει, αλλά δεν καταδέχεται καν να απαντήσει στην επιστολή του καθηγητή του ΑΠΘ Δημήτρη Κεσίσογλου, που καταγγέλλει τραμπουκισμούς εναντίον του από στελέχη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση του αυτή δείχνει ότι όχι μόνο συμφωνεί με αυτές τις πρακτικές, αλλά και τις υποθάλπει. Αναρωτιόμαστε, ποια είναι η διαφορά του εντέλει από αντίστοιχες ενέργειες της Χρυσής Αυγής;", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του κόμματος.
"Η απεγνωσμένη προσπάθεια της γνωστής ομάδας λάσπης και της μονταζιέρας της ΝΔ να αλλάξει την ατζεντα από τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης για την τραγωδία της Κύπρου, είναι ανάξια σχολιασμού. Ας ψάξουν να βρουν μιμητές των πρακτικών της Χρυσής Αυγής στα στελέχη τους, που τη θεωρούν αδελφό κόμμα", απαντούν για το θέμα από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
δείτε το βίντεο εδώ
Σχόλιο
Θα τιμωρηθούν; Θα διωχθούν από τα ΑΕΙ; Θα απαγορευθεί η είσοδός τους σε οποιοδήποτε πανεπιστημιακό χώρο στήν Ελλάδα; Όχι βέβαια!  Τα δικαιώματα - η ασυδοσία - των κομματικών συμμοριών είναι πάνω από το δίκαιο. Άλλωστε, σε αυτούς στηρίζεται όλο το κομματικό σύστημα τής χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: