Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Μέτρα κατά των αποδράσεων και προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων προωθεί η κυβέρνηση


Συνάντηση Πρωθυπουργού με υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημ. Τάξης
Την πρόσληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων και τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποτροπή των αποδράσεων από τις φυλακές, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.
Όπως είπε ο Αντώνης Ρουπακιώτης, μετά τη συνάντηση, υπάρχει πράξη υπουργικού συμβουλίου από το καλοκαίρι για την πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων ενώ σήμερα αποφασίστηκε, από τη διαδικασία της κινητικότητας, η πρόσληψη 200 ακόμη σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τον Αντώνη Σαμαρά για την κατάσταση στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας και ειδικότερα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η απόδραση από τις φυλακές των Τρικάλων.
Σύμφωνα με τον υπουργό, αποφασίστηκε ακόμη η λήψη μέτρων, σε συνεργασία με την αστυνομία, ώστε να αποτραπεί η προσέγγιση εγκληματιών στις φυλακές, οι συχνοί έλεγχοι μέσα στα κελιά των φυλακών και η οργάνωση των λειτουργιών μίας φυλακής υψίστης ασφαλείας, έτσι ώστε, εκείνοι οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί ή έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα είτε είναι βαρυποινίτες, είτε είναι υπόδικοι, να εγκλειστούν στις φυλακές αυτές.
Ο κ. Ρουπακιώτης χαρακτήρισε «πρωτοφανές» το γεγονός για τα ευρωπαϊκά χρονικά τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλα γεγονότα, όπως αυτό των Τρικάλων».
Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη είπε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα παράσχει στους εξωτερικούς φρουρούς βαρύ οπλισμό, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην «αυξημένη επικινδυνότητα των επιθέσεων, των πρωτοφανών επιθέσεων, όπως αυτή η τελευταία στα Τρίκαλα».
Πρόσθεσε ακόμη ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα  βοηθήσει με την παρουσία των Ειδικών Μονάδων, των ΕΚΑΜ, σε τακτικές έρευνες στα κελιά των βαρυποινιτών, ώστε να αποτραπεί η δυνατότητα απόδρασής τους.
«Γενικά, η Ελληνική Αστυνομία είναι στη διάθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης για να βοηθήσει όπου αυτό κριθεί  από το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι χρειάζεται και απαιτείται», συμπλήρωσε.


Σχόλιο
Οι Αλβανοί θεωρούν την Ελλάδα ως εχθρική χώρα. Ουδέποτε ήραν το εμπόλεμο - από την μεριά μας, ο Παπούλιας που έχει τους δικούς του λόγους το ήρε. Πολλοί, άλλωστε έρχονται εδώ για πλιάτσικο. Αν δεν δει η κυβέρνηση το πρόβλημα όπως έχει και δεν το λύσει στην ρίζα του, ματαιοπονούν  Άλλωστε, ποτέ μέχρι σήμερα δεν αντιμετωπίστηκε το έγκλημα, εγχώριο και εισαγόμενο με τον τρόπο που του πρέπει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: