Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Αλήθειες και Ψέματα για την άρνηση κατάθεσης στεφάνου του Διοικητή Α.Τ Λουτρακίου


Picture1Όπως λέει και ο λαός…”τώρα που βρήκαμε παπά, να θάψουμε 5-6″. Τα κανάλια και ορισμένα ΜΜ”Ε”, ψοφάνε για ειδήσεις που προκαλούν, αδιαφορούν όμως πολλές φορές για την αλήθεια ή για τις λεπτομέρειες των συμβάντων.
Ένα από αυτά τα θέματα ήταν και η περίφημη άρνηση κατάθεσης στεφάνου από τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Λουτρακίου, κο Χ. Τετράδη, ευθύς μετά τα επεισόδια που έγιναν με αφορμή τη κατάθεση στεφάνου από τον βουλευτή της Χ.Α Σ. Μπούκουρα. (δείτε το βίντεο).
Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Χ. Τετράδης. “αν είναι να τελειώσει εδώ το θέμα και να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα, ας φταίω μόνο εγώ, και ας με τιμωρήσουν παραδειγματικά”. Αντρίκια δήλωση του διοικητή, που ούτε κρύφθηκε, ούτε το παίζει δήθεν σαν άλλους. Αντρίκια μεν, άδικη δε…


Φαίνεται ότι βρήκαν θύμα τον διοικητή του Α.Τ Λουτρακίου, Χαρ. Τετράδη οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, οι οποίοι φέρουν ακέραια την πολιτική ευθύνη για την αρχική δημιουργία κλίματος επεισοδίων.
Πρώτα αμφιβήτησαν το δικαίωμα κατάθεσης στεφάνου από εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου, και επέτρεψαν σε μέλη του δημοτικού συμβουλίου να συζητούν επίσημα το ενδεχόμενο αυτό. Μετά ένας αντιδήμαρχος , έβρισε χυδαία τον ίδιο το βουλευτή, δυναμιτίζοντας το κλίμα ενόψει του εορτασμού. Και στο τέλος, ενώ γνώριζαν όλοι ότι υπήρχε ενδεχόμενο αντιδράσεων, δεν περιφρούρησαν τους επίσημους κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου.
Ο διοικητής Χ. Τετράδης, ευθύς μόλις κάποιοι επιτέθηκαν πισώπλατα στον βουλευτή της Χ. Α, Στάθη Μπούκουρα, αλλά και με την γενίκευση των συμπλοκών, ζήτησε την διακοπή για λίγο της τελετής, γιατί υπήρχε κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των παρευρισκομένων, μεταξύ των οποίων μικροί μαθητές.
Μάλιστα, ο ίδιος προσπάθησε να βοηθήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης, με αποτέλεσμα να του σκίσουν τη στολή, οδηγώντας τον να βγάλει το σακάκι με τα σκισμένα διακριτικά, ενώ προσπαθούσε να συνέλθει από τα χημικά που του ήρθαν ξαφνικά στο κεφάλι.
Ζήτησε λοιπόν επιτακτικά να σταματήσει προσωρινά η τελετή, αφού οι εκπρόσωποι των ΜΑΤείχαν ρίξει χημικά (πολύ κακή απόφαση από πλευράς τους, έλεος πια), και οι παρευρισκόμενοι μικροί μαθητές, αλλά και οι υπόλοιποι, είχαν δυσφορία και άρχισαν να κλαίνε, ενώ ορισμένοι γονείς μέσα σε πανικό έπαιρναν τα παιδιά τους μακρυά.
Αντί λοιπόν να πρυτανεύσει η λογική, και να διακοπεί προσωρινά η τελετή κατάθεσης στεφάνων μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να απομακρυνθούν από τον αέρα τα χημικά, η δημοτική αρχή,
με επικεφαλής τον ίδιο το δήμαρχο συνέχισαν επίμονα την τελετή, αδιαφορώντας παντελώς για τις παραινέσεις του διοικητή και για την υγεία των παρευρισκομένων, καλώντας μάλιστα τον εκπρόσωπο της αστυνομίας να καταθέσει στεφάνι!!!
Εκεί λοιπόν ο διοικητής κος Τετράδης, εξεμάνη και πέταξε εκνευρισμένα το στεφάνι κάτω (ως ενέργεια απαράδεκτη, ειδικά λόγω της ημέρας, αλλά και του παραδείγματος που δίνει παρουσία των μαθητών και γονέων), φωνάζοντας ΝΤΡΟΠΗ προς τον δήμαρχο και τα μέλη της δημοτικής αρχής για την ανευθυνότητά τους, ενώ το κοινό ξεσπούσε σε χειροκροτήματα συμπαράστασης προς τον διοικητή(δείτε το βίντεο)
Ε ναι λοιπόν. Ντροπή. Ντροπή σας που οδηγείτε ένα αξιωματικό της αστυνομίας, ο οποίος έχει αποδείξει την αγάπη για το τόπο και έχει πολλάκις ακούσει τα καλύτερα για το έργο του, να αναγκαστεί να αντιδράσει με αυτόν το τρόπο.
Σϊγουρα δεν τον τιμά η ενέργεια, η οποία δεν μπορεί να δικαιολογείται, αλλά είναι ντροπή γιατί στα πλαίσια του προσωρινού αιρετού ρόλου ορισμένων περαστικών της εξουσίας, αψηφούν και μειώνουν ένα υπηρεσιακό παράγοντα, αρμόδιο για την τήρηση της τάξης στη περιοχή. Όπως είναι ντροπή και απαράδεκτο, ένας αντιδήμαρχος του δήμου να βγαίνει ευθύς μετά την παρέλαση στις κάμερες και να…. δίνει συγχαρητήρια σε αυτούς που επιτέθηκαν ή που ήθελαν να εμποδίσουν ένα βουλευτή να καταθέσει στεφάνι.
Είμαστε μια ωραία δημοκρατική ατμόσφαιρα…
Δείτε το βίντεο με το στιγμιότυπο εδώ
Δείτε τα επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών της Χ.Α εδώ
olympia.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr

Σχόλιο
Όσο χαϊδεύονται τα χαϊδεμένα παιδιά του συστήματος, τόσο η αξιοπρέπεια θα βλασφημείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: