Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Γιατί ο Χριστός δεν μπορεί να σώσει την ευρωζώνη.


Ο π. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΓΛΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΣΩΤΗΡΙΑ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!


Μπράβο Γέροντα για το ήθος και την τόλμη σας, να πείτε τα αυτονόητα, κάνοντας αναφορά ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ που προωθεί η εβραιοκίνητη σιωνιστικοκρατούμενη «Ευρωπαϊκή Ένωση» (δείτε στο τέλος της απάντησης)!

Από την εφημερίδα Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μια απάντηση «φωτιά» απέστειλε ο αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου (ο γνωστός «Χριστόδουλος των Σκουριών της Χαλκιδικής») στον επικεφαλής Συναλλαγματικών Ισοτιμιών της Deutsche Bank Μπιλάλ Χαφέζ, με αφορμή την κυπριακή κρίση και τη δήλωση του τραπεζίτη ότι «μόνο ο Χριστός μπορεί να σώσει την ευρωζώνη». Ο δυναμικός αρχιμανδρίτης «σφυροκοπά» τον αξιωματούχο της τράπεζας και καταγγέλλει την ευρωζώνη που, όπως λέει, «στραγγαλίζει και εξοντώνει τα έθνη». Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Μπιλάλ Χαφέζ, στις 17/3/2013, με την κρίση που επήλθε στην ευρωζώνη με αφορμή το πρόβλημα της Κύπρου, έχοντας επίγνωση της πραγματικής κατάστασης, βγήκατε δημοσίως και δηλώσατε ότι “μόνο ο Χριστός μπορεί να σώσει την ευρωζώνη. Επειδή τυγχάνω, χάριν άκρας οικονομίας του Ιησού Χριστού, Λειτουργός Του, και γνωρίζω το Πανάγιο Θέλημά Του, θα ήθελα εκ μέρους Του να σας διαβιβάσω ότι ο Κύριος Ιησούς θέλει την σωτηρία όλου του κόσμου και της ευρωζώνης. Δυστυχώς όμως, παρ’ ότι -Παντοδύναμος ων- θέλει να σώσει την ευρωζώνη, δεν δύναται.
Οπως πολύ καλά γνωρίζετε, την αγάπη του Χριστού την χαρακτηρίζει ο απόλυτος σεβασμός στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου, την οποία δεν παραβιάζει και πολύ περισσότερο δεν την καταλύει για κανέναν απολύτως λόγο· ακόμα και μέσα στον ίδιο τον παράδεισο το πλάσμα Του αποφασίζει την καταστροφή του. Ο λόγος που ο Χριστός αδυνατεί να παρέμβει για να σώσει την ευρωζώνη είναι το γεγονός ότι η ίδια η ευρωζώνη, συσταθείσα και επιθυμώντας με ευρωπαϊκό Σύνταγμα να κατοχυρώσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τον εαυτό της, δεν θέλησε εντός αυτού του Συντάγματος να υπάρχει ούτε η παραμικρή αναφορά στο όνομά Του ή έστω στην χριστιανική κληρονομιά. Έτσι, εφ’ όσον η ευρωζώνη ούτε το Όνομά Του δεν θέλει να αναφέρει, Εκείνος σέβεται την επιλογή της ευρωζώνης και δεν επεμβαίνει, διότι η ενέργειά Του, όπως κατανοείτε, θα εθεωρείτο «αντισυνταγματική» εξ όλων αυτών των αυτόκλητων σωτήρων, που ο καθένας υποστηρίζει ότι με τις δικές του ενέργειες θα την σώσει. Επιπλέον, η ευρωζώνη όχι μόνο δεν αγαπά Αυτόν που θεωρείτε ότι είναι ο μόνος που μπορεί να την σώσει, αλλά μισεί το Πνεύμα Του και αγαπά το πνεύμα του αντικειμένου. 
Εκείνος είπε για τους ανθρώπους: Ελεον θέλω… (Ματθ. ΙΒ΄ 7), για δε την ευρωζώνη είπε: “Φορτίζετε τους ανθρώπους φορτία δυσβάστακτα, και αυτοί ενί των δακτύλων υμών ου προσψαύετε τοις φορτίοις (Λουκ. ια΄,46). Εκείνος είπε: “Δανείζετε μηδέν απελπίζοντες, (…) εάν δανείζητε παρ’ ων ελπίζετε απολαβείν, ποία υμίν χάρις εστί; και γαρ αμαρτωλοί αμαρτωλοίς δανείζουσιν ίνα απολάβωσι τα ίσα(Λουκ. στ΄, 34-35). Η ευρωζώνη συστηματικά, ως ο χειρότερος τοκογλύφος όλων των εποχών, χορηγεί δάνεια όχι “ίνα απολάβη τα ίσα”, αλλά για να καταστρέψει ολοσχερώς τους δανειζομένους. 
Εκείνος ήρθε να ενώσει όλους τους ανθρώπους με την αγάπη Του: “Ινα πάντες εν ώσι (Ιωαν. ΙΖ΄,21). Η ευρωζώνη θέλησε να προβεί σε ένωση των ανθρώπων με τον “μαμωνά”, το ευρώ, και βιώνει τον διασκορπισμό και την καταστροφή των μελών της· βιώνει το: “Ο μη συνάγων μετ’ εμού σκορπίζει (Λουκ.ια΄, 23). Εκείνος είπε: “Εντολήν καινήν δίδωμι υμίν ίνα αγαπάτε αλλήλους (Ιωαν. ΙΓ΄,34). Η ευρωζώνη διαλύει τα έθνη, καταντά φτωχούς κι ανέργους τους πολίτες, καθιστά αδύνατη την επιβίωσή τους, την εξασφάλιση των φαρμάκων τους, τους αναγκάζει να αυτοκτονούν, αλλά την ευρωζώνη το μόνο που την νοιάζει ως στυγνό τοκογλύφο είναι να πάρει πίσω τούς υπέρογκους τόκους. Η ευρωζώνη γαλούχησε τα μέλη της στην λατρεία του μαμωνά σε τέτοιο βαθμό, που κι όταν αυτά τα μέλη της υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειές του, με την συμπαράσταση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να συκοφαντούν και να βλασφημούν τον Χριστό μέσα στις χειμαζόμενες πρωτεύουσές τους, σε τέτοιο βαθμό, που ούτε οι σταυρωτές Του δεν διανοήθηκαν να το κάνουν.
Είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ευρωζώνη κατά προτεραιότητα  “στραγγαλίζει” και καταστρέφει τα έθνη Ιρλανδία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρο, Ισπανία, Ιταλία (αφού πρώτα τα μέθυσε με τα δάνεια του μαμωνά), τα οποία έθνη εχαρακτηρίζοντο από το βαθύ θρησκευτικό τους συναίσθημα και την χριστιανική τους πολιτισμική κληρονομιά;
Επειδή μέσα σ’ όλη αυτή την κρίση εσείς μόνο αναγνωρίσατε ποιος είναι πραγματικά Αυτός που δύναται ως μόνος Σωτήρ να σώσει την ευρωζώνη, μη θέλοντας η ευγενική σας ψυχή να ελπίζει επί ματαίω, αισθάνθηκα την ανάγκη να σας ενημερώσω εν ολίγοις, ως Λειτουργός Του, για ποιο λόγο ο Χριστός δεν μπορεί να σώσει την ευρωζώνη. Και, δυστυχώς, ταύτα πάντα ούτε “αρχαί ωδίνων” ακόμα δεν είναι. Ο δε Χριστός ένα έχει να απευθύνει στην ευρωζώνη και στα μέλη της: “Εγνωκα υμάς ότι την αγάπην του Θεού ουκ έχετε εν εαυτοίς(αλλά του μαμωνά). Εγώ ελήλυθα εν τω ονόματι του πατρός μου, και ου λαμβάνετέ με· εάν άλλος έλθη εν τω ονόματι τω ιδίω, εκείνον λήψεσθε (Ιωαν.ε΄, 42-43). 
Οι δε λαοί της ευρωζώνης, μετά τον οικειοθελή υπέρογκο δανεισμό τους, την εξαθλίωσή τους, τον έλεγχο από τους επιτρόπους της, τον ηλεκτρονικό έλεγχο των συναλλαγών τους από 500 ευρώ και πάνω, την λήστευση των καταθέσεών τους, την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας τους και το αδιέξοδό τους (μέσα στο ευρώ με αργό θάνατο ή έξω από αυτό με ακαριαίο), εκείνο μόνο που πρέπει να περιμένουν τώρα είναι η υλοποίηση του ιγ΄ κεφαλαίου της Αποκαλύψεως: “Και ποιεί πάντας, τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλουσίους και τους πτωχούς, και τους ελευθέρους και τους δούλους, (…) ίνα μη τις δύναται αγοράσαι ή πωλήσαι ει μη ο έχων… τον ενιαίο κωδικό αριθμό που θα του δώσει η ευρωζώνη.
    Μετά τιμής,
    Αρχιμ. π. Χριστόδουλος Αγγελόγλου»
Πνευματικός και εφημέριος του Ι. Ησυχαστηρίου «Παναγία, η Φοβερά Προστασία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: