Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

"Να μιμείστε τα παιδιά του κόσμου"


Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου


" Ό,τι είναι αληθινό, ότι είναι ωραίο και ό,τι είναι καλό, είναι αληθινό , είναι ωραίο και είναι καλό, επειδή ο Χριστός ανεστήθη και ζει! "

Να μιμείστε τα παιδιά του κόσμου! Τα παιδιά του κόσμου είναι πιο έξυπνα από τα παιδιά του Θεού: Βάζουν κάτι στην άκρη κι ύστερα ανοίγουν μια κερδοφόρο επιχείρηση. Δεν στηρίζονται μόνο σε δάνεια και δεν κάνουν δουλειές χωρίς να έχουν τίποτα δικό τους.

Ενώ τα παιδιά του Θεού θεωρητικολογούν και δεν έχουν ούτε μια εμπειρία της διδασκαλίας του Χριστού.

Στην πνευματική ζωή να μιμείστε τα παιδιά του κόσμου, λέει η Γραφή.

Η διδασκαλία του Χριστού δεν στηρίζεται σε γενικές θεωρίες και σε ιδέες, αλλά στο πρόσωπο του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού και στο γεγονός της Αναστάσεως.

Δύο γεγονότα μαρτυρούν το μέγα θαύμα της ενανθρωπήσεως του Θεού. Το πρώτο, το ρήγμα του Ιορδάνη:"Πώς να αγγίξω την ανέγγιχτο κορυφή του Θεού;"

Το δεύτερο, όταν ο Ιησούς καλεί τον μαθητή Του Θωμά, να βάλει τα δάχτυλά του και να αγγίξει την πλευράν του: "Πώς να αγγίξω την ακήρατον (ανέγγιχτη) πλευράν του Κυρίου;"

Αν ο Χριστός δεν ανεστήθη, αν αυτό δεν είναι γεγονός και είναι μια ιδέα, το κήρυγμά μας και η διδασκαλία του Χριστού είναι ψεύτικη, λέει ο Απόστολος Παύλος.

Το ότι ο Θεάνθρωπος και η Ανάσταση είναι το στήριγμα της διδασκαλίας του Χριστού σημαίνει ότι το πρόσωπο του Θεανθρώπου και η Ανάσταση ενεργούν στη ζωή μας.

Όλες οι ενέργειες της Ανάστασης του Χριστού γίνονται αισθητές στη ζωή μας. Η αίσθηση της παρουσίας του Χριστού, λέει ο Τόμας Μέρτον, μας δίνει ό,τι χρειαζόμαστε.

Ποιες είναι οι ενέργειες της Αναστάσεως του Χριστού στη ζωή μας;
Η διδασκαλία του Χριστού είναι αληθινή επειδή ο Χριστός ανεστήθη Αυτό σημαίνει πως ό,τι είναι αληθινό, ότι είναι ωραίο και ό,τι είναι καλό, είναι αληθινό , είναι ωραίο και είναι καλό , επειδή ο Χριστός ανεστήθη και ζει! 

Δεν θα ήταν τίποτε αληθινό χωρίς την Ανάσταση του Χριστού!

Αν το νερό δεν είχε την εξαιρετική ιδιότητα να διαστέλλεται όταν παγώνει, ο πάγος δεν θα έλιωνε ποτέ και θα πάγωναν τα πάντα κι η ζωή θα νεκρωνόταν. Το ίδιο θα συνέβαινε στη ζωή των ανθρώπων αν δεν δεν νιώθαμε τις ενέργειες της Ανάστασης του Χριστού.

"Αν δεν υπήρχες εσύ Χριστέ, δεν θα ήμουν κι εγώ αληθινός" (Μιγκέλ ντε Ουναμούνο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: