Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Οι φοιτητοπαρέες των ΑΕΙ κάνουν ό,τι θέλουν-δημοκρατικά βεβαίως.


Μπερτσιμάς: «Σοκαρίστηκα με όσα είδα σήμερα στο Πανεπιστήμιο»
Ο πρόεδρος του ιδρύματος είδε από τις ΗΠΑ live την ομηρία πανεπιστημιακών
Μπερτσιμάς: «Σοκαρίστηκα με όσα είδα σήμερα στο Πανεπιστήμιο»
7
εκτύπωση  

«Ομολογώ ότι είμαι σοκαρισμένος από τις σκηνές που είδα σήμερα». Αυτό δηλώνει στο «Βήμα» ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρης Μπερτσιμάς από το MIT όπου βρίσκεται.

Στη σημερινή του προσπάθεια να επικοινωνήσει μέσω τηλεδιάσκεψης με τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς ήταν προγραμματισμένη σύσκεψη για τα θέματα προγραμματισμού του Ιδρύματος, έγινε μάρτυρας μιας σκηνής που για τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι μάλλον... συνηθισμένη. Φοιτητές που φώναζαν συνθήματα εισέβαλαν στην αίθουσα, διέκοψαν τη συνεδρίαση απειλώντας και μετά έκλεισαν τα μέλη του Συμβουλίου στην αίθουσα απαιτώντας να φύγουν ώστε να μην εφαρμοστεί ο νόμος.

Η συζήτηση μέσω της τηλεδιάσκεψης βέβαια είχε ήδη ξεκινήσει επί ένα μισάωρο και όπως λέει ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου κ. Θάνος Δημόπουλος, τα πιο πολλά θέματα είχαν ήδη συζητηθεί. Πάντως στη διάρκεια της «ομηρίας» τους, που κράτησε λίγο περισσότερο από μία ώρα, τα μέλη του Συμβουλίου είχαν να αντιμετωπίσουν τον παραλογισμό του αιτήματος «ή σταματάτε ή δεν φεύγετε».

«Ειλικρινά δεν έχω εμπειρία τέτοιων αντιδράσεων από την πλευρά των φοιτητών» λέει ο κ. Μπερτσιμάς, που παρακολουθούσε τη σκηνή από τις ΗΠΑ μέσω της οθόνης του. «Είμαι όμως βαθιά θλιμμένος» δηλώνει. «Και θέλω να θυμίσω και να επισημάνω ότι προσπάθεια όλων μας είναι να βοηθήσουμε το πανεπιστήμιο και τους φοιτητές του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: