Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ο Δήμος Πειραιά απαντά στους κατ’ επίφασην “Οικολόγους” του σαλονιού με έργο.


ecogreens_4-3_0

Με αφορμή ανακοίνωση των Οικολόγων-Πράσινων, από το Γραφείο Τύπου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν ακόμη πάρει το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών. Συνεχίζουν να πιστεύουν ότι παραμένουν αυθεντίες και μοναδικοί εκπρόσωποι της Οικολογίας στη χώρα. Αντί να στηρίξουν τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής, που με έργα και όχι με λόγια, με ενέργειες για όλους τους Πειραιώτες και όχι για λίγους και συμφέροντα, προσπαθούν να «κιτρινίσουν» αν και “Πράσινοι” κάθε τι καλό.
Η αλήθεια είναι ότι:

-Δεν είδαμε τους Οικολόγους δίπλα στους πολίτες, όταν γκρεμίζαμε στην Τζαβέλα ετοιμόρροπα κτίρια και καθαρίζαμε σκουπιδότοπους, δημιουργώντας σε χρόνο ρεκόρ παιδική χαρά και χώρο πρασίνου.
-Δεν είδαμε τους Οικολόγους δίπλα στους πολίτες όταν γκρεμίζαμε το «τείχος του αίσχους» απέναντι στην Πινακοθήκη του Πειραιά.
-Δεν είδαμε τους Οικολόγους, όταν διοργανώναμε στον Πειραιά και κάναμε θεσμό την Ανθοκομική Έκθεση.
-Δεν είδαμε τους Οικολόγους όταν μοιράζαμε σε όλα τα παιδιά των παιδικών σταθμών για να καλλιεργήσουμε την οικολογική τους συνείδηση σπόρους για να φυτέψουν στα σπίτια τους.
-Δεν είδαμε τους Οικολόγους να έρχονται στις πρωτοβουλίες μας για την ανακύκλωση και τον καθαρισμό των πολιτιστικών χώρων και των ακτών της πόλης μας.
Αντίθετα τους είδαμε να επιχειρούν να εμποδίσουν κάθε προσπάθεια υπέρ του Πειραϊκού λαού συμμαχώντας μάλιστα με ακραίες ομάδες.
Οικολόγοι τελικά δεν είναι αυτοί που απλώς το δηλώνουν για να παίρνουν λίγες ψήφους, αλλά αυτοί που ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους και λειτουργούν και πράττουν με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την αγάπη τους για το σπίτι μας, που είναι ο Πειραιάς, η Ελλάδα, ο πλανήτης μας.
Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής για να αυξηθεί το πράσινο, σε μια πόλη που η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο είναι η μικρότερη σε όλη την Αττική, θα συνεχιστούν.
Θα αξιοποιήσουμε το ένα εκατομμύριο ευρώ από το «πράσινο ταμείο» για να διαμορφώσουμε το πάρκο Δηλαβέρη, το πρώην στρατόπεδο Παπαδογιωργή και κάθε ελεύθερο χώρο που μπορεί να διαμορφωθεί ως χώρος πρασίνου και περιπάτου.
Θα αξιοποιήσουμε κάθε πόρους εθνικούς ή κοινοτικούς για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ήδη ο Πειραιάς αλλάζει. Και όσοι εξακολουθούν τις μοναχικές τους διαδρομές, μένοντας προσκολλημένοι σε στερεότυπα του χθες, λέγοντας ψέματα και επιχειρώντας να κάνουν ανέξοδη επαναστατική γυμναστική, θα συρρικνώνονται ακόμη περισσότερο στις συνειδήσεις των πολιτών.»
olympia.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: