Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Πού είναι οι Διανοούμενοι;

b1Η χώρα
κατρακυλά 
στον όλεθρο. 
Δεν υπάρχει 
πνευματική
ηγεσία
στον τόπο;

Ερρίπης Κωνσταντίνος
Λάθος ερώτηση:
Άλλο πνευματική ηγεσία και άλλο διανοούμενοι.
Στην πνευματική ηγεσία συνήθως ελάχιστοι διανοούμενοι συμμετέχουν. Η πνευματική ηγεσία αποτελείται ως επί το πλείστον από «δοτούς», από ανθρώπους που το κατεστημένο έχει προωθήσει για να τους έχει υποχείριό του.
Η απάντηση εδώ είναι τριπλή:
1ο: Οι διανοούμενοι ποτέ δεν χάνονται, πάντοτε είναι παρόντες, πάντοτε υποφέρουν και πάντοτε μάχονται με οποιοδήποτε κόστος. Ο αγώνας τους είναι πολύμορφος, με κάθε μέσο τέχνης αλλά και με τον λόγο.
2ο: Αυτοί που ευθύνονται είναι ο λαός, ο οποίος τους αγνοεί. Στις δύσκολες στιγμές ο λογικός άνθρωπος απευθύνεται στους σώφρονες, ενώ ο ανόητος στους τυχαίους, στους αστείους, στους ασεβείς, στους επικίνδυνους.
Σήμερα ελάχιστοι αγοράζουν βιβλία, ελάχιστοι μελετούν, ελάχιστοι έρχονται σε πραγματική επαφή με την σοβαρή τέχνη, ελάχιστοι θρησκεύουν αληθινά, ελάχιστοι σκέπτονται εθνικά.
Δυστυχώς όλοι μας στην Ελλάδα αυτή την εποχή το μόνο που κάνουμε είναι να τρώμε και να μαγειρεύουμε! Όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί παρουσιάζουν καθημερινά προγράμματα μαγειρικής. Παντού φύονται καφετέριες. Οι εξώπορτες των σπιτιών μας είναι διακοσμημένες καθημερινά με πολύχρωμα χαρτιά που διαφημίζουν πιτσαρίες
3ο: Για την κατάντια του λαού ευθύνονται όλες οι προϋπάρξασες πολιτικές και πνευματικές ηγεσίες. Του έκοψαν τα κλαδιά και τον άφησαν ένα σκέτο κούτσουρο μέσα στο κρύο του χειμώνα.
Ο χειμώνας όμως κοντεύει να περάσει και έρχεται η άνοιξη.
Ο λαός ο Ελληνικός έχει ρίζες και μπορεί να πετάξει νέα κλαδιά και εύοσμα άνθη.
Αρκεί να αγκαλιάσει τους πνευματικούς του ανθρώπους και να πετάξει από πάνω του κάθε πρόστυχο και ρυπαρό, που οι άφρονες του το έχουν ντύσει με ψευδή πολύχρωμη ενδυμασία

Δεν υπάρχουν σχόλια: