Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ (Ιδιόχειρη παρακαταθήκη του Οσίου Παϊσίου)


’’Παρ’ όλα λοιπόν αυτά που ανέφερα, ακούει κανείς ένα σορό δυστυχώς ανοησίες του μυαλού, από ορισμένους σημερινούς ’’Γνωστικούς’’, ο ένας να λέει  ’’εγώ θα δεχθώ την ταυτότητα με το 666, θα βάλλω και ένα Σταυρό’’, κι ο άλλος να λέει, ’’εγώ θα δεχθώ το σφράγισμα στο κεφάλι με το 666 και θα κάνω και ένα Σταυρό στο κεφάλι…’’ και ένα σορό όμοιες ανοησίες, που νομίζουν ότι θα αγιασθούν με αυτόν τον τρόπο, ενώ, αυτά είναι πλάνες.
Μόνο αυτά που δέχονται αγιασμό, αυτά μόνον αγιάζονται. Όπως, το νερό δέχεται αγιασμό και γίνεται αγιασμός. Τα ούρα δεν δέχονται αγιασμό.
Η πέτρα με θαύμα γίνεται ψωμί. Η ακαθαρσία δεν δέχεται αγιασμό.
Επομένως, ο διάβολος, ο αντίχριστος, όταν είναι στην ταυτότητά μας ή στο χέρι μας  ή στο κεφάλι μας, με το σύμβολό του, δεν αγιάζονται, με το να βάλουμε και ένα Σταυρό.
Έχουμε την δύναμη του Τιμίου Σταυρού, του Αγίου Συμβόλου, την Θεία χάρη του Χριστού,  μόνον όταν αρκούμεθα στο Άγιο Σφράγισμα του Βαπτίσματος, που απαρνούμεθα τον σατανά και συντασσώμεθα στον Χριστό, και δεχόμεθα το Άγιο Σφράγισμα. ‘’Σφραγίς δωρεάς Πνεύματος Αγίου’’.

(ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ- ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ, τόμος Α’, σελ. 92&93. Εκδόσεις ΑΓΙΟΤΟΚΟΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, Νικ. Ζουρνατζόγλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: