Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Συνελήφθησαν 11 παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες σε Αθήνα και Πειραιά

Επιπλέον, συνελήφθη μία γυναίκα η οποία αποπειράθηκε να απελευθερώσει μία από τις παράνομες νοσοκόμες

Συνελήφθησαν 11 παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες σε Αθήνα και ΠειραιάΣτοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε δύο Νοσοκομεία της Αθήνας και ένα του Πειραιά, για τον εντοπισμό αλλοδαπών γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκε ότι ένδεκα αλλοδαπές γυναίκες (οκτώ υπήκοοι Γεωργίας, μία Ουκρανίας, μία Βουλγαρίας και μία Αλβανίας) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής, βιβλιάρια Υγείας και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων των Νοσοκομείων. Επιπλέον, συνελήφθη μία γυναίκα η οποία αποπειράθηκε να απελευθερώσει μία εκ των ανωτέρω, απωθώντας και εξυβρίζοντας τους αστυνομικούς που είχαν επωμισθεί τη φύλαξή της.
Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.
Οι συλληφθείσες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: