Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016

Το ΝΑΤΟ συνέρχεται αύριο για να συζητήσει τουρκικό αίτημα για το Αιγαίο και τους μετανάστες. Το ελληνικό αίτημα που είναι;

240250
Αύριο  Πέμπτη τα «σπουδαία», αλλά από  σήμερα οι οιωνοί δεν είναι καλοί.
Οι  υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα καθίσουν να συζητήσουν το τουρκικό αίτημα για την παροχή των υπηρεσιών επιτήρησης και παρακολούθησης στο Αιγαίο, που αποτελεί την κύρια διαδρομή για τους μετανάστες που διασχίζουν την Ευρώπη, αναφέρει μια εκ των μεγαλυτέρων εφημερίδων στην Τουρκία,  η ZAMAN.
Δηλαδή έκανε αίτηση στο ΝΑΤΟ η χώρα που της ανήκει το  κατά  πολύ μικρότερο ποσοστό του Αιγαίου γύρω από τα μικρασιατικά παράλια,  και όχι η χώρα που κατέχει το μεγαλύτερο μέρος του (Ελλάδα);
Τι ακριβώς αναφέρει το τουρκικό αίτημα;
Για αυτό πρέπει να περιμένουμε έως αύριο με πολύ αμφίβολα αποτελέσματα.
Οι υπουργοί θα συζητήσουν το τι θα μπορούσε να πράξει το ΝΑΤΟ για να βοηθήσει στην επιβράδυνση  της ανεξέλεγκτης  εισροής των μεταναστών προς την Ευρώπη από την θάλασσα, τόνισε ο γγ  της συμμαχίας σήμερα Τετάρτη.
«Όλοι καταλαβαίνουμε την ανησυχία και όλοι βλέπουμε την ανθρώπινη τραγωδία», δήλωσε ο Stoltenberg. Ο ίδιος είπε ότι οι συζητήσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια απόφαση για την χρήση του εναέριου χώρου ή του θαλάσσιου χώρου από το  ΝΑΤΟ για να συνδράμει αποφασιστικά  η συμμαχία  στην καταπολέμηση λαθραία διακίνηση ανθρώπων.
Δηλαδή η χώρα μας θα παραχωρήσει  στην συμμαχία  έδαφος, εναέριο  και θαλάσσιο χώρο για να υλοποιήσει τα σχέδια της .
«Είναι θετικό το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει ζητήσει από το ΝΑΤΟ να βοηθήσει στην  επιτήρηση της θάλασσας. Στοχεύουμε στην παύση των δραστηριοτήτων των λαθρεμπόρων», δήλωσε η Γερμανίδα  υπουργός Άμυνας Ursula von der Leyen όταν  έφτασε στην έδρα της συμμαχίας.
«Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα πρέπει να εγκρίνουν  επίσης και τα σχέδια για την αύξηση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη για να αποτρέψουν  την Ρωσία», τόνισε  ο γγ  του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τη διήμερη συνάντηση.
Το ΝΑΤΟ έχει ετοιμάσει σχέδιο ενίσχυσης  των στρατευμάτων στην Ευρώπη , στα πλαίσια αυτά και σε συνεννόηση της συμμαχίας με Γερμανία και Τουρκία, θα αποσταλούν νατοϊκά πολεμικά πλοία που θα επιτηρούν το Αιγαίο.
Η κύρια αποστολή των πλοίων αυτών θα είναι διττή . Από την μία πλευρά οι λαθρομετανάστες από την άλλη ο ρωσικός στόλος και τα πλοία ανεφοδιασμού που διέρχονται από τον Βόσπορο.
Όσο θα είναι το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο θα ελέγχονται όλα από αυτό. Το πρόβλημα θα ξεκινήσει όταν αποχωρήσουν τα νατοϊκά πλοία,  το τι  θα πράξουν οι Οθωμανοί Τούρκοι .  Τότε θα γίνουν όλα.
πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: