Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Πολυθεΐα και Ορθόδοξη χριστιανική εικόνα.

Όμορφα να νοιώθεις τον χειμώνα τις ακτίνες του ήλιου  να σε ζεσταίνουν. Πανέμορφη η δύση του. Μεγαλείο να απολαμβάνεις την πανσέληνο. Και τις ασέληνες νύχτες να απολαμβάνεις τα εκατομμύρια φώτα τών αστεριών στον ουρανό. Υπέροχα τα σχήματα τών σύννεφων, και τί δέος προκαλούν οι  μελανίτες όταν συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους. Όλα όμορφα, όλα μεγαλειώδη αλλά κανένα από αυτά δεν είναι θεοί.
Πολυθεϊστές. Αυτοί που λατρεύουν σαν θεό την ύλη. Που αρνούνται, δηλαδή, την επιστήμη. Λατρεύουν πέτρες, αέρα, νερά, πηγές, δέντρα, τα αστέρια, τον ήλιο, την σελήνη... αλλά και αυτοί που θεοποιούν ό,τι ανήθικο. Τήν ζήλια  και τον φθόνο – Ηρα, την μοιχεία και την απιστία – Δίας, Αφροδίτη, Άρης. Την κλεψιά και την εξαπάτηση –Ερμής, τήν πορνεία – Αφροδίτη. Τον παράλογο πόλεμο και την βία Άρης, τον φθόνο και την απανθρωπιά Άρτεμης, την κτηνοβασία – Δίας, Ινώ. Τους μανιακούς φονιάδες και ανθρωποφάγους – Διόνυσος, Μαινάδες.... τελικά, το μόνο που τους κάνει πολυθεϊστές είναι το μίσος για τον Χριστό. Θέλουν να επαναλάβουν τα εγκλήματα τών ρωμαίων κατά τών Ελλήνων που πέταξαν από πάνω τους τήν λέπρα της πολυθεΐας και τής ρωμαϊκής θρησκείας του θεού αυτοκράτορα. χρησιμοποιούν την πολυθεΐα σαν άλλοθι, ότι δήθεν αυτοί ξαναφέρνουν την ... ομορφιά τών αρχαίων.
 Για τούς αλλόθρησκους και αλλοεθνείς δεν δικαιούμαι να π ώ τίποτα παρά μόνο να δεχτούν την αλήθεια, τον Χριστό.
Για τούς άλλους, τους ομοεθνείς μου, τους παρακαλώ να μην συμπεριφέρονται σαν τα σκυλιά που ξαναγλύφουν τα ξεράσματά τους.

Ας δούμε τώρα ορισμένες θέσεις τών πολυθεϊστών  – αυτού τού κατασκευάσματος του εικοστού αιώνα - απέναντι στην Ελληνοορθοδοξία.


Λένε ότι οι ορθόδοξοι χριστιανοί είναι ... πολυθεϊστές διότι χρησιμοποιούν ... εικόνες!!!
Και μόνο αυτό δείχνει όχι μόνο την άγνοιά, αλλά και μεγάλη ανοησία. Δεν γνωρίζουν ότι οι εικόνες είναι απλά και μόνο εικόνες και όχι θεοί; Βέβαια, αυτοί επηρεασμένοι από το να βλέπουν παντού και πάντα θεούς δεν είναι δυνατόν να μπορέσουν να σκεφτούν διαφορετικά. Είναι εγκλωβισμένοι στην ιδεοληψία τους.
Είναι γνωστό ότι η φωτογραφία είναι τέχνη του 19ου αιώνα. Πρίν, πώς απεικόνιζαν έναν άνθρωπο ή ένα γεγονός; Μα φυσικά με την ζωγραφική. Οι εικόνες τών χριστιανών είναι ζωγραφιές που άρχισαν να δημιουργούνται πολλούς αιώνες πρίν εφευρεθεί η φωτογραφία. Αυτό που απεικονίζεται είναι είτε ένα ανθρώπινο πρόσωπο υπαρκτό είτε ένα γεγονός. Το μόνο θείο πρόσωπο είναι αυτό του Ιησού Χριστού, ο μόνος αληθινός Θεός που έγινε αληθινός άνθρωπος για να μας σώσει, να μας λυτρώσει και από αυτού του είδους τις ανοησίες. Όλοι οι άλλοι είναι άνθρωποι που έμειναν πιστοί στον Θεό και είτε κατακρεουργήθηκαν από τους πολυθεϊστές της ρωμαϊκής κατοχής είτε από τους μονοθεϊστές όπως οι ιουδαίοι είτε από άθεους. Το έγκλημά τους ήταν ότι αρνούνταν και αρνούνται την ανοησία τών ειδώλων. Και αυτοί είναι παραδείγματα μίμησης για εμάς τους ορθοδόξους χριστιανούς, αλλά και για κάθε άλλον που έχει αποφασίσει να ζεί ελεύθερος από πνευματικές και θρησκευτικές ανοησίες.

Σήμερα έχουμε εκτός από εικόνες και φωτογραφίες, όπως του αγίου Νεκταρίου, του αγίου Παϊσίου, του αγίου Πορφυρίου και άλλων νεομαρτύρων. Νά λοιπόν που οι εικόνες δεν είναι θεοί αλλά δείχνουν ανθρώπους που αγαπούν τον Θεό.

Και επειδή οι άνθρωποι αυτοί που εικονίζονται είναι άνθρωποι όπως όλοι μας, γι αυτό και έχουμε ιδιαίτερη τιμή για τα σκεύη που χρησιμοποιούσαν και τους τόπους που έζησαν. Έτσι, τιμούμε το ένδυμα, το παπούτσι, την παντόφλα, το κρεβάτι, τον τόπο μαρτυρίου, τον τάφο και τόσα άλλα - όπως γίνεται και από τον κάθε άνθρωπο που φυλά και τιμά ένα αντικείμενο που ανήκε σε κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο που έφυγε από την ζωή.  Γιατί λοιπόν όλοι να έχουν το δικαίωμα να τιμούν τους προγόνους τους, όπως οι πολυθεϊστές αλλά και οι υπόλοιποι Έλληνες μέσα από τα πιθάρια, τα κουφάρια, τα ανάγλυφα, τα ερείπια; και όχι οι χριστιανοί τους ανθρώπους που είναι παράδειγμα χριστιανικής ζωής;

Πίσω από αυτήν την ανοησία τής πολυθεΐας υπάρχει μία ομάδα δυστυχισμένων ανθρώπων που έχουν αρρωστημένη τάση για εξουσία. Είναι οι εργολάβοι οικοδομών του μεσαίωνα της δυτικής Ευρώπης. Όπως αποκάλυψε λίγο πριν πεθάνει (το πώς και γιατί είναι άλλο θέμα)ένας από τους βασικούς καθοδηγητές τής πολυθεΐας στήν χώρα μας, είναι όλοι απατεώνες και μασόνοι και στόχος τους να κηλιδώσουν τήν ΕλληνοΟρθοδοξία - ενώ αυτούς που τους ακολουθούν τους αποκαλεί ηλίθιους. Δείτε το βίντεο πριν το κατεβάσουν στην διεύθυνση αυτή 

https://www.youtube.com/watch?v=OfrH6jPZnE8

Η Εκκλησία συνεχίζει να καλεί σε ελευθερία, αλλαγή νοοτροπίας και αληθινή ζωή κάθε άνθρωπο. Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναγκάσει κάποιον να αλλάξει πίστη ή αντιλήψεις. Η Εκκλησία όμως είναι υποχρεωμένη από τον ίδιο τον Θεό να τους μιλήσει για τήν Αλήθεια και τήν Ζωή, τον Σωτήρα Χριστό. Η επιλογή; δική τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: