Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΑΝΤΙΛΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Αποδεκτές στα ελληνικά πανεπιστήμια οι μαντίλες μουσουλμάνων φοιτητριών


Στην εποχή μας που η Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που θέλουν να εμφανίζονται ως πρότυπα δημοκρατίας και ελευθερίας, απαγορεύουν στις μουσουλμάνες φοιτήτριες να φορούν μαντίλες ή μπούργκα, τα ελληνικά πανεπιστήμια επιτρέπουν τη διατήρηση των θρησκευτικών αυτών ενδυμάτων. Είναι χαρακτηριστική η πρόβλεψη του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στο είδος της φωτογραφίας που θα αποστείλουν ηλεκτρονικά οι φοιτητές για την έκδοση του πάσο, που για πρώτη φορά φέτος εκδίδεται μετά από ηλεκτρονική αίτηση. Στη σχετική οδηγία αναφέρεται:... 

«Φωτογραφίες στις οποίες ο εικονιζόμενος φορά γυαλιά ηλίου δε θα γίνονται δεκτές. Στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν πέπλα, μαντίλια ή καπέλα θα πρέπει να αφαιρούνται. Σε περιπτώσεις που αυτά δεν μπορούν να αφαιρεθούν για θρησκευτικούς λόγους, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι τα καλύμματα δεν κρύβουν οποιαδήποτε χαρακτηριστικά του προσώπου».
Υπενθυμίζουμε ότι μουσουλμάνες μαθήτριες της Θράκης επιλέγουν μετά το τέλος του Λυκείου να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και όχι της Κωνσταντινούπολης ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Στα ελληνικά πανεπιστήμια ελεύθερα μπορούν να φορούν τη μουσουλμανική μαντίλα, κάτι που τους απαγορεύεται στα πανεπιστήμια της Κωνσταντινούπολης!
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ thriskeytika.blogspot.com

Σχόλιο
Δεν μπορούμε να αρνηθούμε την ανεξιθρησκεία του ελληνικού κράτους, που όμως σε πολλές περιπτώσεις καταντά άρνηση του δικαιώματος της ελευθερίας στους Ορθοδόξους αλλά και (ύποπτη) ανοχή καταστάσεων που ευνοούν την στέρηση των ουσιαστικότερων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η ίδια η ανθρωπιά και την υποταγή του ανθρώπου σε άχρηστα στερεότυπα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: