Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Κηδεύτηκε σήμερα ο Νεοκλής Σαρρής



Πλήθος κόσμου παρευρέθη σήμερα στην κηδεία του καθηγητή Νεοκλή Σαρρή, η οποία τελέστηκε το απόγευμα στο Α΄Νεκροταφείο Αθήνας. Το στερνό αντίο στον "αγαπημένο δάσκαλο", τον "εξαίρετο άνθρωπο" και τον καταξιωμένο καθηγητή, είπε πλήθος φίλων του, κυρίως από το χώρο των Γραμμάτων, της Πολιτικής, της Διπλωματίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κηδεύτηκε σήμερα ο Νεοκλής Σαρρής
"Τον αδαμάντινο χαρακτήρα του, το ήθος, την ευθύτητα, την ευκρίνεια, τη βαθιά και ανεκτίμητη γνώση του σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρκικά, αλλά και την πηγαία καλοσύνη, τη φιλοτιμία, την παροιμιώδη ανεξικακία, την απαράμιλλη ρητορική του", εξήραν στους επικήδειους λόγους τους ο πατέρας Γ. Μεταλληνός, ο ακαδημαϊκός Κ. Σβολόπουλος, ο γραμματέας της ΕΔΗΚ Στ. Καράμπελας, ο Στ. Παπαθεμελής, ο Μ. Χαρακόπουλος, ο Γ.Δημαράς, εκπρόσωποι συλλόγων Κωνσταντινουπολιτών κ.α.
Οι ομιλητές αναφερόμενοι στη δράση και το έργο του εκλιπόντος, έκαναν λόγο για τη "βαθιά, πρωτογενή βιωματική και ακαδημαϊκή γνώση της Τουρκίας".

Ο Νεοκλής Σαρρής μελέτησε τη συγκρότηση και εξέλιξη της τουρκικής κοινωνίας και από την θέση του ως καθηγητή κοινωνιολογίας στο Παντείο προέτρεπε στην βαθύτερη γνώση του τουρκικού λαού.

Μεταξύ των παρασταθέντων στο πλευρό της συζύγου Φλώρας και του γιού Αλέξανδρου ήταν οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Παντελής Οικονόμου και Άμυνας Γ. Γεωργίου, ο Λ. Βερυβάκης, ο Παν. Καμμένος, ο Απ. Κράτσας, ο Παν. Κρητικός, ο Φ. Κρανιδιώτης, ο Γ. Καραμπελιάς, ο Μαν. Μηλιαράκης, ο Σαββας Καλεντερίδης, ο Αλεξ. Λυκουρέζος, ο Βασ. Φίλιας, ο Χρ. Γιαλουρίδης, ο Αντώνης Καρράς κ.α.

Μεταξύ των δεκάδων στεφανιών που είχαν αποσταλεί υπήρχαν αυτό του προέδρου της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου, του υπουργού Άμυνας, Δημ. Αβραμόπουλου, του υφυπουργού Ναυτιλίας, Α. Γεωργιάδη, του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Σγουρού, του Αντώνη Λιβάνη, του βουλευτή Αθ. Πλεύρη, του Α/ΓΕΕΘΑ, Μιχ Κωσταράκα, του περιοδικού "ΑΡΔΗΝ", του ΔΣΑ, των Συλλόγων Κων/πολιτών Χάλκης, Πλακιωτών, Ποντίων, Ιμβρίων, του Παντείου Πανεπιστημίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Mεγάλη η στενοχώρια μας, για μια μεγάλη απώλεια ενός άξιου τέκνου του Ελληνισμού. Ο Θεός να τον αναπαύει εν χώρα ζώντων και οσίων και δικαίων. Πραγματικά μεγάλος Ελληνας, ανεπανάληπτος καθηγητής.