Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Το Ελληνικό Σχολείο είναι το καλύτερο στην Αιθιοπία



Posted by kantonopou at Σεπτεμβρίου 24, 2011
Η Μητρόπολη Αξώμης και η ελληνική ομογένεια της Αντίς Αμπέμπα έχουν καταφέρει χάρη στην αγαστή συνεργασία τους να διατηρούν επί σειρά ετών πρότυπο για όλη την Αιθιοπία ελληνικό σχολείο. Μάλιστα είναι το σχολείο που προτιμούν ξένοι διπλωμάτες αλλά και οικογένειες πολιτικών Αιθιόπων να στέλνουν τα παιδιά τους. Και αυτό γιατί το επίπεδο σπουδών που παρέχεται είναι άριστο.
Ο Σεβ/τος κ. ΠΕΤΡΟΣ σε τελετή θρησκευτικής εορτής στην Αιθιοπίαν.
Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και αυτό σημαίνει πολλά για την χώρα μας υποστηρίζει με κάθε ευκαιρία ο Μητροπολίτης Αξώμης κ. Πέτρος. Ο εν λόγω Ιεράρχης φροντίζει όχι μόνο να το επισκέπτεται τακτικά και να παρέχει τις ευλογίες της Εκκλησίας σε διδακτικό προσωπικό και μαθητές, αλλά επιπλέον να παρεμβαίνει ουσιαστικά όποτε του ζητηθεί και να επιλύει προβλήματα που ανακύπτουν.
Εορτή. διά τα παιδιά των Ελλην. Σχολείων.
Η άριστη σχέση που διατηρεί με καθηγητές, δασκάλους και μαθητές διαπιστώνεται σε κάθε επίσκεψη που πραγματοποιεί είτε αυτή κρίνεται ως επίσημη είτε ως ανεπίσημη. Πέραν της προόδου των μαθητών παρακολουθεί από κοντά και την πνευματική τους κατάρτιση και ανάπτυξη της σχέσης με την Ορθόδοξη Εκκλησία για όσα παιδιά ανήκουν στην Ορθόδοξη κοινότητα. Με τη συνεργασία του διδακτικού προσωπικού τελείται τακτικά στο Μητροπολιτικό ιερό ναό του αγίου Φρουμεντίου Θεία Λειτουργία ενώ σε συνεργασία με την ελληνική κοινότητα και τον πρόεδρο της αθλητικής ενώσεως «Ολυμπιακός» διοργανώνονται γιορτές, όπου οι μαθητές επιδεικνύουν τις γνώσεις τους στους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.
Από την Θεία Λειτουργία των Ελλ. Σχολείων εις την αίθουσα τελετών της Ελλ. Κοινότητος.
Ο Μητροπολίτης Αξώμης κ. Πέτρος όμως σε συνεργασία με Έλληνες φίλους επιχειρηματίες αλλά και οικογένειες με ιεραποστολικό ζήλο φροντίζει και συντηρεί και σχολεία του Πατριαρχείου Αιθιοπίας και ιδιαίτερα αυτά που στεγάζουν ορφανά του προσφάτου πολέμου με την Ερυθραία.
Σχόλιο
Στην Ελλάδα πάλι το - κομματικό - σχολείο είναι το χειρότερο του κόσμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: