Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Παράνομο το μνημόνιο - στόχος η ολοκληρωτική εξάρτηση -υποδούλωση της χώρας.

Ο Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιος Ι. Κασιμάτης την 01.06.2011 στην πρωινή εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Γεωργίου Αυτιά, του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, είπε τα εξής συγκλονιστικά :
Σήμερα υφίσταται εκτροπή από την Συνταγματική νομιμότητα.
Η Τρόικα είναι παράνομη
Το άρθρο 4 του Μνημονίου υποθηκεύει τον Ελλαδικό χώρο και τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας. Διαχειρισταί είναι οι Δανειστές μας.
Το μνημόνιο σφετερίζεται την Εθνική μας κυριαρχία και τα ανθρώπινα δικαιώματά μας.
Η Σύμβαση- Μνημόνιο έγινε με βάση το Αγγλικό Δίκαιο με το οποίο θα κρίνονται οι διαφορές. Η αγγλική εταιρεία, (είναι εξειδικευμένη στο πτωχευτικό), στην οποία ανέθεσαν να συντάξει το Μνημόνιο, είχε συντάξει και το σχέδιο Ανάν για την Κύπρο. Έκαναν το απαίσιο αυτό σχέδιο για να φάνε την Κύπρο)
Το εγκληματικό Β΄ Μνημόνιο θα έχει με λεπτομέρειες τις διαδικασίες ρευστοποίησης της δημόσιας περιουσίας επ’ ωφέλεια και για λογαριασμό του δανειστή.
Θέλουν να παρακολουθούν την ρευστοποίηση. Θέλουν τον πλήρη έλεγχο. Με το Β’ Μνημόνιο διασφαλίζουν το Α’ και ξεπουλάμε ότι απέμεινε.
Θα υπάρξει εισπρακτική επιτροπή εκ των δανειστών η οποία θα μας λέει τι θα πουλήσουμε, που θα το πουλήσουμε, για πόσα χρόνια θα το δώσουμε και για πόσα χρήματα. Ο κεντρικός πυρήνας του μνημονίου είναι πώς θα παρακολουθήσουν την ρευστοποίηση και πως θα υποθηκεύσουν ότι απέμεινε.
Το χρέος είναι επαχθές, διότι πήραμε δάνειο 80 δις για να πληρώσουμε το επαχθές χρέος που είχαμε. Αυτό συνεπάγεται ότι όλοι οι δανεισμοί που ακολούθησαν και οι συμβάσεις είναι επαχθείς. Άρα αφού είναι επαχθές το χρέος και η δανειακή σύμβαση είναι Άκυρη.
Όλες οι κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση και μετά φέρουν ευθύνη. Είναι εγκληματικό να δανείζεσαι χωρίς να κάνεις αντίστοιχα τις αναπτυξιακές πολιτικές που χρειάζονται για να αποδόσεις τα δάνεια.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνώριζε τα ελλείμματα μας και παρ’ όλα αυτά μας άφηναν να βγαίνουμε στις αγορές να δανειζόμαστε. Αυτό γίνεται γιατί μας θέλουνε δεσμευμένους.
Τα μέτρα μειώσεως μισθών, αυξήσεως ωραρίων, καταργήσεως του αφορολογήτου κ.α. που θα ανακοινωθούν με τη 5η δόση (2ο μνημόνιο) παραβιάζουν το Ελληνικό Σύνταγμα καθώς επίσης και τη βάση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου. Όλα αυτά είναι αθέμιτα.
Το θέμα της Συναινέσεως ήταν για να απειλήσουν τον Λαό ότι αν δεν πάρουμε την 5η δόση θα πάμε σε πτώχευση. Απόδειξη ότι ενώ δεν πήγαμε στη συναίνεση, καί όμως οι Βρυξέλες ανακοίνωσαν ότι θα πάρουμε τήν Ε΄ δόση.



Το χρέος είναι επαχθές για 2 λόγους:

Α) Είναι απαράδεκτοι οι λογιστικοί όροι

Β) Είναι αντίθετο σε θεμελιώδους Αρχές του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.



Το μνημόνιο σε όλες του τις διατάξεις είναι παράνομο.

Γι’ αυτό θα πρέπει

· Να καταργηθεί το Μνημόνιο και να λυθεί η Ελλάδα από τα δεσμά της

· να επαναδιαπραγματευθούμε από μηδενική βάση.



ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: