Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015

Όταν οι γονείς πιέζουν για επιπλέον βαθμολογία

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΤΟΥ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
Μία χρόνια παθογένεια του οικογενειακού περιβάλλοντος έρχεται να στηλιτεύσει με επιστολή του προς τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Ευαγγελίστριας ο δάσκαλος πληροφορικής Γ. Κουτλής.
Όπως αναφέρει απευθυνόμενος στους γονείς: «η βαθμολογία στο μάθημα ΤΠΕ που διδάσκω δεν είναι αυτή που προέκυψε από τη γραπτή και προφορική αξιολόγηση των παιδιών, καθώς και τη συμπεριφορά των μαθητών, όπως προβλέπεται. Αλλά είναι «φουσκωμένη» κατόπιν δικών σας πιέσεων σε όλα τα επίπεδα».
«Δεν πιστεύω ότι το μέλλουν του παιδιού κρίνεται από ένα βαθμό τριμήνου Δημοτικού», αναφέρει ο κ. Κουτλής και συνεχίζει: «Καλύτερα κατά την άποψή μου να «βγούνε από τη γυάλα» τώρα που είναι μικροί, παρά να βιώσουν για πρώτη φορά την αποτυχία όταν θα είναι μεγάλοι και να πηδάνε π.χ. από τα μπαλκόνια επειδή δεν πέρασαν στις πανελλήνιες.»
«Ήμαστε ενήμεροι»
Γνώση για την επιστολή του δασκάλου πληφορορικής δήλωσε και η ίδια η διευθύντρια του σχολείου Μαργαρίτα Μαρτάκη σημειώνοντας ωστόσο ότι δόθηκαν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις και από τις δύο πλευρές ενώ ενημερώθηκε και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρ. Κελεπερτζής. 
http://www.politischios.gr/koinonia/otan-oi-goneis-piezoyn-gia-epipleon-bathmologia
Σχόλιο
Δεν εξαρτάται η βαθμολογία από την συμπεριφορά, αλλά η συμπεριφορά επηρεάζει την συμμετοχή και την συγκέντρωση. Κατά τα άλλα, φαντάζομαι τί πιέσεις δέχτηκε και πόσο πολύ νοιαζόμαστε για το φαίνεσθαι και όχι για την αληθινή αξία και το είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: