Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Έλληνες Άταφοι Πεσόντες η Μεγαλύτερη Παραβίαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την Αλβανία


αλβανια

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα εμείς σαν Έλληνες έχουμε πολλά να θυμηθούμε στο βάθος της ιστορίας, όταν αυτά παραβιαζόντουσαν κατάφορα σε βάρος των Ελλήνων. Σήμερα, παρά τα 74 χρόνια που πέρασαν, οι Έλληνες συνεχίζουμε να ζούμε μια διαρκή παραβίαση σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας από την Αλβανία. Είναι αυτός ο λόγος που ο Γ. Σούρλας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον ενημέρωσε για την εκκρεμότητα των άταφων ηρώων πεσόντων στη Βόρειο Ήπειρο.
Συγκεκριμένα μετά την συνάντηση, σύμφωνα με  τον himara.gr, δήλωσε  «Ακόμη μια παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βρίσκει την Αλβανία να τα παραβιάζει όταν εξακολουθούν να παραμένουν άταφοι επί 74 χρόνια οι χιλιάδες Έλληνες μαχητές, που έπεσαν κατά το Έπος 1940 – 41 στη Βόρειο Ήπειρο. Πρόκειται για παραβιάσεις που συνιστούν την πλέον ακραία μορφή έλλειψης σεβασμού στους νεκρούς και κατανόησης του πόνου των παιδιών και των συγγενών, που πασχίζουν να εκπληρώσουν το καθήκον τους. Η διαβεβαίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, κατά τη συνάντηση μας με το Δ.Σ. της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων ότι θα ενεργήσει άμεσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, δικαιολογεί την αισιοδοξία ότι θα αποκατασταθεί η μεγάλη αυτή εθνική και ανθρωπιστική εκκρεμότητα, που δεν προσιδιάζει ούτε στις παραδόσεις, ούτε στις πατριωτικές και θρησκευτικές μας πεποιθήσεις. Το ερώτημα που προβάλλει επιτακτικά είναι, όταν παραβιάζονται δικαιώματα για τους νεκρούς τι μπορούμε να προσδοκούμε για τους ζώντες; Όταν παραβιάζεται κατάφωρα η Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από χώρες που την συνυπέγραψαν, πώς μπορεί να προσδοκάς από τους πολίτες να την σεβαστούν;».
Έχουμε πολλές φορές στο παρελθόν με σειρά άρθρων μας ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα το οποίο θεωρούμε υψίστης σημασίας για την Ελλάδα. Η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να το έχει σε απόλυτη προτεραιότητα και να αποτελέσει προαπαιτούμενο σε οποιαδήποτε προσπάθεια της Αλβανίας για είσοδο στην ΕΕ. Παράλληλα πρέπει μεγάλες ενημερωτικές δραστηριότητες, τόσο στην ΕΕ όσο και ευρύτερα να πραγματοποιηθούν με συντονισμό από κατάλληλο κρατικό φορέα σε συνεργασία και με εξέχοντες Έλληνες της Διασποράς, διαδίδοντας και προβάλλοντας αυτή την κατάφορη παραβίαση για τα Ελληνικά Δίκαια σε όλο τον κόσμο.
Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/12/%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%ac%cf%84%ce%b1%cf%86%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%b5%cf%83%cf%8c%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b7.html#ixzz3u3KtPkSa

Δεν υπάρχουν σχόλια: