Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Πληροφορίες για εκτέλεση του Έλληνα ομήρου στη Νιγηρία


Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν

Στην εκτέλεση των επτά ομήρων που είχαν απαγάγει στα μέσα Φεβρουαρίου στη Νιγηρία, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και ένας Έλληνας ισχυρίζονται ότι προχώρησαν ισλαμιστές αντάρτες, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανάρτησε στο Διαδίκτυο η ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση Ανσάρου (Ανσαρ αλ Μουσλίμεν). Ωστόσο η σχετική πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επτά Χριστιανοί αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν ως αντίποινα για μία επιχείρηση απελευθέρωσής τους από νιγηριανές και βρετανικές δυνάμεις. Στο Διαδίκτυο έχει αναρτηθεί και βίντεο της οργάνωσης των ισλαμιστών ανταρτών.

Οι επτά όμηροι απήχθησαν στις 17 Φεβρουαρίου από ενόπλους που επιτέθηκαν σε εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco Nigeria στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας. Πέραν του Έλληνα ομήρου, στα χέρια των ισλαμιστών βρίσκονταν πολίτες του Λιβάνου, της Βρετανίας, της Ιταλίας και των Φιλιππίνων.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών ανέφεραν οτι η πληροφορία διερευνάται και οτι αυτή τη στιγμή δεν θα υπάρξει κανένα σχόλιο. Σε κάθε περίπτωση, ως προς το χειρισμό της υπόθεσης, οι ίδιες πηγές σημείωναν, ότι για την ελληνική πλευρά από την πρώτη στιγμή προείχε και προέχει η ασφάλεια των ομήρων. Οι ίδιες πηγές δεν επιβεβαίωναν καν ότι έγινε επιχείρηση για την απελευθέρωση των επτά ομήρων από Νιγηριανούς και Βρετανούς κομάντος.  



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: