Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Σου παραδόθηκε η Αλήθεια (αγ.Κυρίλλου Ιεροσολύμων)




«Μείνε στο κοπάδι των λογικών προβάτων, και απόφυγε τους λύκους. Μη φεύγεις από την Εκκλησία. Να αποστρέφεσαι ακόμη και αυτούς που ασπάστηκαν κάποτε αυτά. Και αν δεν δοκιμάσεις για πολύ καιρό τη μετάνοιά τους, μη βιαστείς να τους εμπιστευτείς τον εαυτό σου.
 
Σου παραδόθηκε η αλήθεια της υπάρξεως ενός μόνο ΘεούΓνώριζε τα βότανα των μαθημάτων. Γίνε έμπειρος τραπεζίτης, κατέχοντας το καλό και μένοντας μακριά από κάθε κακό (Ά Θεσ/κεις, ε 21-22). 

Κι αν ποτέ έγινες ένας από αυτούςτώρα που έμαθες την αλήθειαμίσησε την πλάνη τους. Υπάρχει δρόμος σωτηρίας, αν βγάζεις σαν εμετό από μέσα σου τις αερολογίες τους, αν τις μισήσεις από τα βάθη της καρδιάς σου, αν απομακρυνθείς από αυτούς, όχι μόνο με τα λόγια, αλλά και με την ψυχή. 

Αν προσκυνήσεις τον Πατέρα του Χριστού, τον Θεό του Νόμου και των Προφητών. Αν γνωρίσεις τον αγαθό και δίκαιο, που είναι Ένας και ο Ίδιος Θεός. 

Αυτός μακάρι να μας κρατήσει σταθερούς όλους, φυλάσσοντάς μας μακριά από πτώσεις και σκανδαλισμούς, να μας εδραιώσει στην πίστη, με τη Χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, στον Οποίο ανήκει η δοξολογία στους ατελεύτητους αιώνες. Αμήν».

(Απόσπασμα από την 6η Κατήχηση του αγ. Κυρίλλου Ιεροσολύμων).

Δεν υπάρχουν σχόλια: