Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Πολιτικές και εκκλησιαστικές σκοπιμότητες κρατούν στη φυλακή τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος Ιωάννη!





Τι φοβούνται οι Σκοπιανοί;
Τον ίδιο φόβο που έχουν τα δαιμόνια μπροστά στη θέα της αλήθειας και του φωτός εκδηλώνουν εδώ και σειρά ετών η πολιτική και η σχισματική θρησκευτική ηγεσία των Σλάβων των Σκοπίων έναντι του προσώπου του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος Ιωάννη και της κανονικής και αναγνωρισμένης Ορθόδοξης Εκκλησίας στο κατασκευασμένο τεχνητά κρατίδιο!

Οι συνεχείς διώξεις, οι προπηλακισμοί, τα βασανιστήρια κι οι παντελώς ανυπόστατες συκοφαντίες και κατηγορίες ουσιαστικά φανερώνουν το φόβο διάλυσης τόσο της πολιτικής ηγεσίας της ΠΓΔΜ, όσο και της θρησκευτικής σχισματικής ηγεσίας. Φόβος που προκαλείται από την προσπάθειά τους να επιβάλλουν το ψεύδος και τη συνειδητή διαστρέβλωση της ιστορίας σ’ όλον τον κόσμο, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν προσωπικές ιδιοτέλειες αλλά κυρίως να εκπληρωθούν πολιτικές σκοπιμότητες δεκαετιών... Όμως, για πόσο καιρό θα ζουν στο σκοτάδι; Να είστε βέβαιοι όχι για πολύ.
Και η βεβαιότητα μας αυτή προκαλείται από την παρουσία του ταπεινού Αρχιεπισκόπου Αχρίδος Ιωάννη, ο οποίος επανήλθε στο Πατριαρχείο Σερβίας, αποδέχθηκε πλήρως την αλήθεια εγκαταλείποντας τα ψεύδη της αυτοαποκαλούμενης Αυτοκέφαλης Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και γυρίζοντας την πλάτη ως όφειλε σαν χριστιανός στις πολιτικές σκοπιμότητες των Σκοπιανών Αρχών. Η στάση του αυτή τον έφερε στο φως, στον Ιησού Χριστό. Και τώρα αποτελεί τη σπίθα αυτή που θα διαλύσει το σκότος και το ψεύδος που επικρατεί. Ήδη πολλές Μονές της γείτονος χώρας αλλά και χιλιάδες πιστοί χριστιανοί εγκαταλείπουν το σκοτάδι και δια της οδού της μετανοίας προσέρχονται στο φως και την αλήθεια.
Να λοιπόν γιατί λογίζεται ως επαναστάτης και διώκεται και φυλακίζεται αδίκως ο μάρτυς του Χριστού Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης. Να γιατί συνιστά ανοικτή απειλή για το καθεστώς που επικρατεί στα Σκόπια. Να γιατί δικαστικές, πολιτικές και οι παράνομες εκκλησιαστικές αρχές στήνουν δικαστήρια κατά το παράδειγμα των Φαρισαίων και τον οδηγούν συνεχώς στις φυλακές. Τον απομονώνουν γιατί φοβούνται ότι το καντηλάκι που άναψε θα γίνει φλόγα και πυρκαγιά που θα τρέψει σε φυγή τα δαιμόνια και τα επί γης τυφλά όργανά τους ελευθερώνοντας τους κατοίκους του τεχνητά κατασκευασμένου κρατιδίου και επαναφέροντας τις ανάλογες ισορροπίες που θα φέρουν ως επικρατούσες πλέον την αγάπη και την ειρήνη.
Στις 28 Νοεμβρίου λοιπόν στο Εφετείο Δικαστήριο των Σκοπίων, πραγματοποιήθηκε νέα πολιτική δικαστική διαδικασία εναντίον του Αρχιεπίσκοπου Αχρίδος Ιωάννη και εναντίον των άλλων Επισκόπων, ιερομονάχων, μοναζουσών και πιστών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, στην ΠΓΔΜ. Κύριο χαρακτηριστικό στη δικαστική διαδικασία αυτή ήταν η παρουσία και συμμετοχή του εκπροσώπου της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης αθωώθηκε στα δικαστήρια δύο φορές (απέδειξε ότι οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες), και η τρίτη φορά -με πολιτική απόφαση- το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλακή! Τώρα του απευθύνουν την ίδια κατηγορία ζητώντας του να δώσει 270.000 ευρώ στη σχισματική Εκκλησία! Γνώμη μας είναι πως και ένα εκατομμύριο να τους έδινε πάλι θα τον εδίωκαν. Κι αυτό γιατί ο φόβος της διάλυσης τους μεταβάλλει σε αδίστακτους και βάρβαρους διώκτες. Ζει Κύριος ο Θεός όμως και σύντομα θα θερίσουν τα αγκάθια που έσπειραν... Λίγη υπομονή χρειάζεται!

Συντάκτης: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012
pentapostagma.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: