Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Μάχη στον Έβρο – Ένας Τούρκος τραυματίας, δύο αιχμάλωτοι


Μάχη στον Έβρο - Ένας Τούρκος τραυματίας, δύο αιχμάλωτοιΕκτύπωσηE-mail

Με μαζικές ριπές απέτρεψαν στρατιώτες και οι συνοριοφύλακες στον Έβρο έναν Τούρκο δουλέμπορο να αφήσει στην ελληνική όχθη το εμπόρευμά του: Τον τραυμάτισαν στο πόδι, αφού προηγουμένως ο σκληρός δουλέμπορος (είχε πυροβολήσει πολλές φορές στο παρελθόν κατά των Ελλήνων στρατιωτών και συνοριοφυλάκων) άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο εναντίον τους. 
Τελικά η συμπλοκή κατέληξε στον τραυματισμό και τη σύλληψή του.     
Οι Έλληνες συνοριοφύλακες είχαν πληροφορίες ότι θα γινόταν επιχείρηση μεταφοράς λαθρομεταναστών στην περιοχή Τυχερού- Γεμιστής και παρακολουθούσαν με θερμικές κάμερες τις κινήσεις από την τουρκική πλευρά.
Η ενέδρα  στήθηκε στον παραπόταμο του Έβρου Εργίνη και οι συνοριοφύλακες ζήτησαν από τους Τούρκους να παραδοθούν, ενώ στρατιωτικό τμήμα επέβλεπε την όλη επιχείρηση.
Όμως, ένας από αυτούς άρχισε να πυροβολεί και ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών, από την ελληνική πλευρά και των Τούρκων που άδειασαν πολλές γεμιστήρες κατά των στρατιωτών και των συνοριοφυλάκων.
Κατά την διάρκεια αμφίβιας μάχης ο ένας Τούρκος κομμάτιασε το δεξί του πόδι από ελληνική ριπή και ο δεύτερος αναγκάστηκε να παραδοθεί μαζί με τον ομοεθνή συνεργό του, όταν του τελείωσαν τα πυρομαχικά και αφού προηγουμέως είχε αποδειχθεί καλός χειριστής των όπλων αφού αρκετές ριπές σφύριξαν επάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων.
Πάνω από 40 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: