Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ερώτημα για παραβίαση των δικαιωμάτων των Ελλήνων από την τρόϊκα απηύθηνε στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ ι. Ν. Σαλαβράκος.


ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Ν. ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΡΕΝΤΙΓΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Σε υλοποίηση της πρότασης που κατέθεσε χθες ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, περί προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το ερώτημα αν οι απαιτήσεις της τρόϊκα είναι σύννομες και σύμφωνες με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και την Συνθήκη της Λισαβόνας, ο ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κ. Ν. Σαλαβράκος, κατέθεσε σήμερα προς την αρμόδια Επίτροπο Βίβιαν Ρέντιγκ, ερώτημα με τίτλο: «Παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα»…
.
Στην ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, τονίζει ότι οι εκπρόσωποι της τρόϊκα, υπέβαλλαν στην ελληνική κυβέρνηση πολυσέλιδο υπόμνημα απαιτήσεων- υποχρεωτικών όρων, για τη σύναψη νέου δανείου στην Ελλάδα, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι υπό τις οδηγίες της τρόϊκα, η ελληνική οικονομία περιήλθε σε βαθιά ύφεση και η ανεργία έφτασε στο ύψος του 1 εκ. ανέργων και 600.000 υποαπασχολουμένων, σε συνολικό πληθυσμό 5,8 εκ. ενεργού πληθυσμού.
.
Ο κ. Σαλαβράκος σημειώνει ότι οι απαιτήσεις αυτές, εκτός του ότι διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και ενέχουν κινδύνους αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα, παραβιάζουν καταστατικές διατάξεις των συνθηκών και εγχώριες συνταγματικές διατάξεις, θίγουν ευθέως τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.
.
Ο ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, ζητά να πληροφορηθεί από την αρμόδια Επίτροπο Ρέντιγκ εάν σκοπεύει να εξετάσει νομικά και πολιτικά το θέμα και να προβεί στα αναγκαία διαβήματα, για την αποτροπή παραβιάσεων ουσιαστικών και συνταγματικών κανόνων με σεβασμό του εκ του Συντάγματος καθιερωμένου αμοιβαίου σεβασμού και αμοιβαίας συνεργασίας και ισότητας των κρατών- μελών.
.
Βρυξέλλες
.
Τζαβέλα Νίκη_::_τηλ: 0032 2284 7758
.
.Σαλαβράκος Νικόλαος_::_τηλ: 0032 2284 7744
.
ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ 52 – ΑΘΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: