Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ο νέος Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στο πώς θα αναδιανεμηθεί ο πλούτος της χώρας είπε μεταξύ άλλων ότι αυτό:


«Θα το πετύχουμε με τη φορολογική πολιτική, με άμεσα μέτρα που θα αποτυπωθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο για τη μείωση του φορολογικού βάρους για τους ασθενέστερους από τη μια και τη δίκαιη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου. Οι δεσμεύσεις μας θα τηρηθούν: κατάργηση του ΕΤΑΚ, που επιβαρύνει εκατομμύρια Έλληνες, και αντικατάστασή του με προοδευτικό φόρο επί της περιουσίας, από τον οποίο κανείς δεν θα εξαιρείται, ούτε η Εκκλησία».

Όταν ο κ. υπουργός τονίζει ότι δεν θα εξαιρείται κανείς, εννοεί ότι δεν θα εξαιρούνται ούτε οι κοινότητες των Καθολικών, των Μουσουλμάνων, των αθέων, των νεοπαγανιστών, των Μασόνων κλπ. Όπως επίσης θα φορολογούνται οι λεγόμενες οφ σόρ εταιρίες και οι ΜΚΟ καθώς και τα στελέχη τους; Αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί.



Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε ότι η Εκκλησία ήδη φορολογείται με το ΕΤΑΚ - παρ’ ότι δεν είναι επιχείρηση και τα ακίνητα που φέρονται ότι της ανήκουν ή είναι ιδρύματα κοινής ωφελείας ή ανήκουν σε κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες.
Να επισημανθεί επίσης ότι η Εκκλησία δεν είναι επιχείρηση που παράγει χρήμα ούτε το εκμεταλλεύεται, αλλά είναι η Ορθόδοξη συνειδησιακά πλειοψηφία του λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: