Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Υπουργείον Προστασίας κομματικών διακρίσεων.

Έκαστος υπουργός είναι, κατά την έννοια του όρου «υπουργός», εργολάβος μίας συγκεκριμένης κρατικής υπηρεσίας. Είναι υπό το έργον το οποίον του ανέθεσε ο πρωθυπουργός και κατ’ επέκτασιν – έστω και παρατραβηγμένη- ο ελληνικός λαός.

Υπό την έννοια αυτή δεν έχει κανείς υπουργός το δικαίωμα να υποθάλπει ή να προστατεύει οπαδούς κομμάτων συγκεκριμένων ιδεολογιών ενώ να στρέφεται κατά άλλων ιδεολογιών, οπαδών και κομμάτων – νομίμων.

Τα υπουργεία δεν είναι κομματικά τσιφλίκια και ο κάθε υπουργός ή και ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρέπει να στέκεται πολύ ψηλά ώστε να μην παρασύρεται ούτε να διακρίνει τις ιδεολογικές και κομματικές ταμπέλες του καθενός.

Δια τον λόγον αυτόν δηλώνουμε την δυσαρέσκειά μας προς τον κον Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την διάκριση που έκανε σε αρεστά σε αυτόν κόμματα και σε μη αρεστά κόμματα και ιδεολογίες. Η συμπεριφορά αυτή τον φέρνει σε σύγκρουση με την δημοκρατική ευαισθησία του ελληνικού λαού και σε πλήρη αντίθεση με την πάγια θέση του πρωθυπουργού.

Επί τη ευκαιρία να συγχαρώ τον πρωθυπουργό ο οποίος τόλμησε να διακηρύξει τον χωρισμό του κράτους από το κόμμα. Είθε να γίνει πραγματικότητα και μάλιστα γρήγορα.

ο μουάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: