Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Μεγαλοπρεπή εγκαίνια στην μαρτυρική Δαμασκό του πρώτου ναού αφιερωμένου στον Άγιο Παΐσιο! (βίντεο, εικόνες)

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ
Μεγαλοπρεπή εγκαίνια στην μαρτυρική Δαμασκό του πρώτου ναού αφιερωμένου στον Άγιο Παΐσιο! (βίντεο, εικόνες)
07/02/2017
του Θεόφραστου ΑνδρεόπουλουΜεγαλοπρεπή εγκαίνια του πρώτου ναού αφιερωμένου στον Άγιο Παϊσιο πραγματοποιήθηκαν στην... Δαμασκό! Έτσι ο Άγιος προστάτης των απανταχού Ελληνορθοδόξων τιμήθηκε πρώτα στην Μέση Ανατολή και όχι ακόμα στην χώρα του.
Ανηγέρθηκε στην περιοχή της Jaramana (διαβάστε σχετικά εδώ) που είναι προάστιο της ελεύθερης Δαμασκού. Παρόντες στα εγκαίνια πέραν του μεγάλου πλήθους ήταν o πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης ο 10ος και η πλειοψηφία των ελληνορθόδοξων μητροπόλεων της Συρίας, πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι.
Ο Άγιος χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην Μέση Ανατολή όπως και στην Ρωσία αφού άλλωστε τα δεινά που σήμερα μαστίζουν την περιοχή είχαν περιγραφτεί στις προρρήσεις του.
Ο σεβασμός που δείχνει η κυβέρνηση Μ.Άσαντ στην Ελληνορθοδοξία οφείλεται στον δικό του θρησκευτικό προσανατολισμό καθώς ο Σύρος πρόεδρος είναι Αλαουϊτης. Ο Αλαουϊτισμός είναι μια σιιτική αίρεση με χριστιανικές δοξασίες. Ασπάζεται τον  Τριαδικό Θεό οπότε οι πιστοί του νιώθουν πολύ κοντά στην Ελληνορθοδοξία. Στην Τουρκία αναφέρονται ως Αλεβίτες.
Για πολλούς πρόκειται περί κρυπτοχριστιανών
Το Πατριαρχείο Αντιοχείας αναφέρει τους παρευρισκόμενους αναλυτικά:
The first Divine liturgy in St. Paisios, churchat Jermana_ Damascus
His Beatitude John X presided over the first divine liturgy supported by their 
eminences :

- Bishop Mousa Alkhoury
- Bishop Luke Alkhoury
- Bishop Nicolas Bealbacky
- Bishop Ephraim Maalouly with some
priests deacons, and a crowd of the
faithful.
During the divine liturgy deacon Basilios
Mousa was ordained priest.

And brother Romanos Baghdan, became a deacon by means of handlaying
of His Beatitude John X.

In his spiritual sermon delivered on the occasion prayed for long life to the new priest and deacon Basilius and Romanos.
He also blessed the parish on the occasion of the new church, praying to St. Paisios to protect the parish, the church, and beloved Syria

Ο Άγιος Γέροντας Παίσιος από τα Φάρασα της Καππαδοκίας τιμάται από τον Bashar al Assad ενώ ακόμα δεν έχει τιμηθεί ως θα έπρεπε από την χώρα του.
 
Ήδη τελέσθηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία εντός του ιερού ναού.

Damascus:St Paisios the Athonine New Church consecration   





ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΣΑΝΤ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑ'Ι'ΣΙΟΥ

Δημοσιεύτηκε στις 5 Φεβ 2017
Αυτή είναι η Συρία του Βashar al Assad- εγκαίνια μεγαλοπρεπή ναού του Αγίου Γέροντα Παΐσίου στη Jaramana της Δαμασκού.
Στην ιερή ελεύθερη Δαμασκό έγιναν τα εγκαίνια του ναού του Αγίου γέροντος Παϊσίου του Έλληνα. 

Ο μεγαλοπρεπής ναός που του αφιερώθηκε στη Δαμασκό στην πρωτεύουσα της αντίστασης κατά της νέας τάξης δεν έχει όμοιό του ούτε στην Ελλάδα για την οποία ακόμη αποτελεί σημείο αμφιλεγόμενο. Ανηγέρθηκε στην περιοχή της Jaramana. Παρόντες κατά τα εγκαίνια πλήθος κόσμου o πατριάρχης  Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης ο 10ος και σύσσωμη σχεδόν η ιεραρχία των ελληνορθόδοξων μητροπόλεων της ιστορικής Συρίας, τοποτηρητές άλλων εκκλησιών πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι. Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος από τα Φάρασα της Καππαδοκίας με απήχηση και αποδοχή τεράστια από τη Ρωσία τα Βαλκάνια ως και τη Μέση Ανατολή, Συρία, Λίβανο, τιμάται επί προεδρίας Bashar al Assad μ΄έναν ναό αντάξιο του έργου του της φήμης του και της απήχησής του.
Αυτή είναι η Συρία του Βashar al Assad- εγκαίνια μεγαλοπρεπή ναού του Αγίου Γέροντα Παΐσίου στη Jaramana. Εδώ, που ούτε το Τάμα του Έθνους δεν έχουμε εκπληρώσει ακόμη, ξέρουμε να χτίζουμε τζαμιά, αντί να τιμάμε τους Αγίους μας και να ζητάμε τη βοήθειά τους....

https://www.youtube.com/watch?v=64rAgU5niaI


Photo: Antiochian Patriarchate - Facebook













Pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: