Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι "έντεχνες" και επιτήδιες συκοφαντίες ορισμένων εγκάθετων ΜΜΕ εναντίον της Εκκλησίας γιά την... "αλατοθεραπεία"!!!


Δυστυχώς κάποιοι ανήθικοι και με αντιχριστιανικά μασονικά ιδεώδη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και συγκεκριμένα στις μεσημβρινές ειδήσεις του σκάϊ, όπου με ευθύνη του μασόνου προεδρου του Σκάϊ του αλαφούζου και του μασόνου διευθυντή των ειδήσεων του Σκάϊ παπαχελά, καθώς και άλλοι μασόνοι που διοικούν τον τηλεοπτικό σταθμό συκοφάντησαν με δόλιο τρόπο γενικώς την Εκκλησία (ενώ την δήλωση γιά την "αλατοθεραπεία" την έκανε μόνο η μητρόπολη Γλυφάδας) και ανέστρεψαν ορισμένες αλήθειες (συκοφαντώντας μας ότι εμείς δήθεν καταδικάζουμε...το απλό μπάνιο με αλάτι! κ.α. και ότι δήθεν είναι αμαρτία!!) χωρίς επίτηδες καθόλου να παρουσιάσουν ούτε την παραμικρή θέση της μητρόπολης Γλυφάδας και γενικώς της Εκκλησίας και ούτε να καλέσουν οποιονδήποτε από την Εκκλησία ή απο την μητρόπολη Γλυφάδας που σχετίζεται με το θέμα αυτό και σχεδόν...υποστηρίζοντας από το τηλεσταθμό Σκάϊ εμμέσως πλην σαφώς τις πλάνες και την απάτες των εναλλακτικών θεραπειών (όπου ανήκει και η ψευτομέθοδος όπου αυτήν την ονομάζουν "αλατοθεραπεία" και δεν έχει σχέση με το βάζω στο νερό ή αναπνεύω έτσι απλά αλάτι.) και όπου όλοι οι επιστήμονες (γιατροί, κ.α.), το ιατρικό σύνολο καθώς και το δικαστήριο του Αρείου Πάγου τις έχουν καταδικάσει (τις εναλλακτικές "θεραπείες" και την εναλλακτική "ιατρική") ως εγκληματικές πρακτικές που οδηγούν στο θάνατο! (ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ, ΟΥΤΕ ΑΠΛΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΠΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, Κ.Α.)
Επίσης με άσχημο και (μάλλον επιτήδειο) τρόπο αφήνει πάλι κάτι τέτοιο να εννοηθεί και από την σημερινή εφημερίδα "Τα νέα"!!!
Σε σημείο βέβαια που μπορεί κάποιος που γνωρίζει να πεί "καλά άσχετοι είναι; ή τους άσχετους κάνουν;!"
Ή μήπως το κάνουν αυτοί οι συγκεκριμένοι και επίτηδες ώστε να κατευθύνουν εσκεμμένα και με προπαγανδιστικό και επιτήδιο τρόπο τους τηλεθεατές και τους αναγνώστες τους σε αντιχριστιανικές απόψεις και σε αβάσιμες κατηγορίες και συκοφαντίες με μένος εναντίον της Εκκλησίας;;
Αυτό το συμπέρασμα καθαρά βγαίνει και πολύ περισσότερο από το (επι το πλείστον) μασονικό τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ !

Από την εφημερίδα "Τα νέα", δείτε ...και βγάλτε συμπεράσματα !!
ή και σε τι συμπεράσματα θέλουν εσκεμμένα να οδηγήσουν τους αναγνώστες τους!
(τουλαχιστον μετά τον λανθασμένο και ατυχές τίτλο, παλι καλά που μετά επεξηγεί τι θέλει να πεί και να συστήσει η μητρόπολη γλυφάδας)

Αν και τα περισσότερα ΜΜΕ σωστά έδειξαν με διάκριση (όχι σε όλα πετυχημένα) τι εννοούσε η μητρόπολη Γλυφάδας όταν εννούσε γιά την "αλατοθεραπεία" δεν εννούσε καθόλου ότι είναι αμαρτία εάν κάποιος απλά μόνο θέλει να κάνει μπάνιο με αλάτι ή με παρεμφερεί τρόπους, αλλά κατηγορεί μόνο τους κομπογιαννίτικους τρόπους και κόλπα κάποιων επιτήδειων με σκοπό το κέρδος εις βάρος των θυμάτων και ιδιαίτερα την διάδοση των αναξιόπιστων εναλλακτικών "θεραπειών" που προσπαθούν οι επιτήδιοι να διαδώσουν στα θυματά τους και προέρχονται από τον βουδισμό και τις ανατολικές θρησκείες και μόνο αυτά ως έχει!

ΌΤΑΝ Όμως ΑΥΤΑ τα ίδια και ακόμα πιό κατηγορηματικά τα καταγγέλλουν οι επιστήμονες αλλά και οι περισσότερες ιστοσελίδες όπως και τα ellinika hoaxes παρακάτω είναι και αυτοί τρελοί ή ακραίοι για εσάς;;! Άλλωστε αυτή η μητρόπολη Γλυφάδας (που θα έπρεπε να προσέχει περισσότερο τα λεγόμενά τους με καλύτερες επεξηγήσεις και χωρίς παρεξηγήσεις και με περισσότερη διάκριση) δεν αναφέρει σκέτη την "αλατοθεραπεία" σαν αλάτι, αλλά καταγγέλλει απλά και μόνο τα κομπογιαννίτικά κόλπα των εναλλακτικών θεραπειών που και όλοι οι επιστήμονες γιατροί καταγγέλλουν ως απάτες που σκοπό μόνο έχουν να απομυζήσουν χρηματικά εις βάρος των θυμάτων τους.

Όταν η εναλλακτική ιατρική σκοτώνει

Επιστήμη by Θοδωρής Μαγουλάς  
alternative-medicine
Ο Tim Minchin (φωτό) είχε πει πως «αν η εναλλακτική ιατρική δούλευε θα λεγόταν… ιατρική». Μεγάλη αλήθεια.
Η αλήθεια μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν η εναλλακτική ιατρική προκαλεί το θάνατο του ασθενούς.
Κατά καιρούς έχουμε διαβάσει για πολλά περιστατικά ανθρώπων που πέθαναν διότι άκουσαν τις συμβουλές εναλλακτικών γιατρών και αγνόησαν την κανονική, συμβατική ιατρική. Τα περισσότερα ήταν στο εξωτερικό, αλλά για κανένα δεν μάθαμε τι έγινε μετά το θάνατο του άτυχου ασθενή.
Αυτή τη φορά έχουμε όμως μια περίπτωση από την Ελλάδα η οποία έφτασε μέχρι και τον Άρειο Πάγο όπου και ο εναλλακτικός γιατρός τιμωρήθηκε τελεσίδικα. Διαβάστε για να καταλάβετε το σκεπτικό των δικαστών και πως, αν δεις αυτές τις περιπτώσεις με λογική και βασιστείς στα στοιχεία της επιστήμης, δεν μπορείς να καταλλήξεις σε άλλο συμπέρασμα:
Ποινική ευθύνη γιατρού που «θεράπευε» τον καρκίνο με μεθόδους Ολιστικής Ιατρικής

Τα ιατρικά σφάλματα που λαμβάνουν χώρα στα πλαίσια της σχέσης γιατρού και ασθενούς και αφορούν την υγεία του τελευταίου, είναι συχνό φαινόμενο και τις περισσότερες φορές, οι υποθέσεις αυτές λύνονται διά της δικαστικής οδού. Τα ιατρικά αυτά λάθη ως επί το πλείστον γίνονται από αμέλεια και ερευνητέο είναι το ποια θα είναι η ευθύνη του εκάστοτε γιατρού που υποπίπτει στο σφάλμα. Ωστόσο δεν λείπουν και οι φορές που τίθεται ζήτημα ιατρικού σφάλματος από δόλο, στις οποίες ο γιατρός αποδέχεται -τουλάχιστον- τα βλαπτικά αποτελέσματα στον ασθενή από μέρους του. Μια τέτοια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση αφορά και η απόφαση του Αρείου Πάγου 602/2014.
Το χρονικό της υπόθεσης ξεκινά το 2002, όταν μια γυναίκα μετά από ψηλάφηση που έκανε η ίδια στο στήθος της διαπίστωσε την ύπαρξη όγκου. Αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα με γιατρούς με αρκετή καθυστέρηση, το χειμώνα του 2003, καθώς δεν ήθελε να αποδεχθεί ότι έπασχε από καρκίνο. Μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε η ύπαρξη καρκίνου στο μαστό. Η ασθενής, μετά από αλλεπάλληλες επισκέψεις της σε γιατρούς και νοσοκομεία που της πρότειναν την κλασική μέθοδο αντιμετώπισης του καρκίνου, δηλαδή αφαίρεση του όγκου και χημειοθεραπείες, αποφάσισε πως ήθελε να ερευνήσει το αν υπάρχει άλλος εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματός της. Κι έτσι επισκέφθηκε τον κατηγορούμενο γιατρό, τον οποίο γνώριζε από πριν και ο οποίος της είχε αναφέρει πως ασχολείται με την ολιστική ιατρική.
Η ολιστική ιατρική είναι μία διαφορετική φιλοσοφία προσέγγισης της υγείας που βλέπει τον άνθρωπο ως ολοκληρωμένη οντότητα και δεν αντιμετωπίζει  τα όργανα και τα υπόλοιπα στοιχεία που συνθέτουν το ανθρώπινο σώμα, ως ξεχωριστά και ασύνδετα μεταξύ τους στοιχεία. Η προσέγγιση αυτή κατακρίνεται από διάφορους –επιστήμονες και ασθενείς- ποικιλοτρόπως αλλά παράλληλα υποστηρίζεται κι από μερίδα αυτών.
Η πρώτη επίσκεψη της ασθενούς στο ιατρείο του κατηγορουμένου έγινε το Μάρτιο του 2003, οπότε και αυτός της συνέστησε να μην ακολουθήσει τις ιατρικές συμβουλές για χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπεία. Την διαβεβαίωσε ρητά ότι θα θεραπευθεί από τον καρκίνο της, ακολουθώντας την θεραπεία που αυτός συνιστούσε, μιλώντας για αποτοξίνωση του οργανισμού της, συστήνοντάς της την αποφυγή ορισμένων τροφών που είναι ασύμβατες με την ασθένειά της καθώς και να ακολουθήσει μία αυστηρή δίαιτα. Παράλληλα της χορηγούσε ορισμένα σκευάσματα τα οποία κόστιζαν κάθε φορά από 350 έως 800 ευρώ.
Προσπερνώντας κάποια πραγματικά περιστατικά, τα οποία περιλαμβάνουν τη χορήγηση κι άλλων σκευασμάτων καθώς και την προσπάθεια του κατηγορουμένου να δημιουργήσει την πεποίθηση στην ασθενή ότι ο καρκίνος της θεραπεύεται, ο καρκίνος έκανε μετάσταση σε πολλά από τα όργανα της ασθενούς και τελικά οδήγησε το 2012 στο θάνατό της.
Ο γιατρός κρίθηκε ένοχος για το έγκλημα της βαριάς σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο-ενδεχόμενο δόλο έχω όταν πιθανολογώ τα αποτελέσματα της πράξης μου και τα αποδέχομαι- (310 παρ. 1 εδ. α’ ΠΚ), καθώς, μολονότι γνώριζε ότι αυτή δεν ήταν η ενδεδειγμένη αγωγή, κατά παράβαση του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας (Ν. 3418/2005), κατά τον οποίο έπρεπε να εφαρμόσει τους κανόνες της τεκμηριωμένης ιατρικής επιστήμης κι ενώ γνώριζε ως γιατρός ότι η αν αυτή είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και χημειοθεραπείες η περίπτωσή της κατά τα στατιστικά στοιχεία θα ήταν ιάσιμη σε ποσοστό 95%. Σύμφωνα με το Εφετείο, με τις ενέργειες του αυτές, ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε το ενδεχόμενο της διακινδύνευσης να υποστεί η ασθενής βαριά σωματική βλάβη της υγείας της, όπως και τελικά έγινε.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε παραπέρα ένοχος και για το έγκλημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος καθώς παρουσιάζοντας στην ασθενή ψευδή γεγονότα ως αληθινά, ότι δηλαδή η ιατρική μέθοδός του θεραπεύει τον καρκίνο, επωφελήθηκε ποσό άνω των 73.000 € από τις αμοιβές και τα σκευάσματα που χορηγούσε στην ασθενή. Μάλιστα κρίθηκε ένοχος για την τέλεση του εγκλήματος αυτού κατ’ επάγγελμα (καθώς είχε επαναλάβει τη συμπεριφορά του αυτή και σε άλλη ασθενή του με σκοπό την επίτευξη κέρδους), κάτι το οποίο σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 386, καθιστά το έγκλημα κακούργημα.
Το Εφετείο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών, μετατραπείσα σε χρηματική. Ο Άρειος Πάγος απέρριψε όλους τους λόγους αναίρεσης που προβλήθηκαν από τον κατηγορούμενο και επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου.
Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση του Αρείου Πάγου εδώ.
https://www.newlaw.gr/media/%CE%91%CE%A0%20602-2014.pdf

Ο «γιατρός» κυκλοφορεί βέβαια, εφόσον πλήρωσε το τίμημα των τεσσάρων χρόνων φυλακής. Ίσως να έχει και την άδεια του ακόμα, δεν ξέρω.
Ας μας προβληματίσει αυτή η ιστορία που δείχνει με τον πιο γραφικό τρόπο τα ρίσκα που παίρνουν άνθρωποι απελπισμένοι, που είναι φυσιολογικό να φοβούνται το θάνατο, και με ποιο τρόπο μπορούν να χάσουν ότι πολυτιμότερο έχουν, τη ζωή τους.
Greek Skeptic
Πηγή

https://www.newlaw.gr/gr/cms_articles/art_new?id=153

http://ellinikahoaxes.gr/2016/04/02/%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%84%cf%8e%ce%bd%ce%b5%ce%b9/


Επίσης τρανταχτό παράδειγμα, ο Steve Jobs (ο ιδρυτής της εταιρίας "Apple") όταν άρχισε να έχει καρκίνο, αντί να πάει στους ιατρούς, που του το έλεγαν και των παρακαλούσαν οι δικοί του συγγενείς και φίλοι, αυτός έκανε τις εναλλακτικές θεραπείες του βουδισμού, που ως συνήθως δεν είχαν...κανένα αποτέλεσμα!!! Και όταν προχώρησε στο σώμα του ο καρκίνος, τότε πείσθηκε ότι αυτά τα κόλπα των βουδιστών ήταν απάτες και πήγε στους γιατρούς, αλλά ήταν πλέον...αργά, γιατί ο καρκίνος του είχε προσχωρήσει σε όλο το σώμα και ήταν μη αναστρέψιμος...
Protagoras Theodosiou

Δεν υπάρχουν σχόλια: