Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Πάτρα: Μπίζνες με «δόλωμα» νήπια στο καρναβάλι -Μικρά παιδιά στην υπηρεσία του κέρδους



Απίστευτες καταστάσεις εξελίσσονται στην πορεία προς την κορύφωση του καρναβαλιού των μικρών , καθώς και των μεγάλων παρελάσεων του πατρινού καρναβαλιού, με δόλωμα σε πολλές περιπτώσεις παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της Πάτρας.
Όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία συγκεκριμένοι αρχηγοί πληρωμάτων,  έχουν προσεγγίσει συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και με αντάλλαγμα τη συμμετοχή των παιδιών και των ιδίων στο καρναβάλι, τους προσφέρουν μία στολή για συμμετοχή σε τρεις παρελάσεις.
Δηλαδή σε αυτή του καρναβαλιού των Μικρών και στις δύο παρελάσεις του καρναβαλιού .
Η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις και έχει φτάσει μέχρι το υπουργείο παιδείας.
Ουσιαστικά με αντάλλαγμα τη συμμετοχή σε τρεις παρελάσεις και με «εργαλείο» τα παιδιά των σχολείων της Πάτρας, κάποιοι θα θησαυρίσουν.
Η λογική του 3 σε 1 (μία στολή για τρεις παρελάσεις) , εκτός από το γεγονός ότι εκφυλίζει το καρναβάλι – καθώς στο καρναβάλι των μικρών θα παρελάσουν οι ίδιες στολές με το καρναβάλι των μεγάλων – οδηγεί πλέον σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις ακόμα και από την νηπιακή ηλικία .
Αποκαλυπτικό των όσων συμβαίνουν φέτος στο πατρινό καρναβάλι είναι και το γεγονός, ότι παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, προκειμένου να προωθήσουν στολές το γκρουπ στο οποίο θα συμμετάσχουν , πηγαίνουν και κάνουν «πασαρέλα» σε καφετέριες ακόμα και σε μπαρ.
Η όλη υπόθεση συνδυάζεται και από υποψίες για περίεργες συναλλαγές μεταξύ εκπροσώπων καρναβαλικών group και κάποιον που κινούν τα ινία σε ορισμένους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων στα σχολεία της Πάτρας.
Τα όσα έχουν πέσει στην αντίληψη της κοινωφελούς επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας και μελών του διοικητικού της συμβουλίου, έχουν μεταφερθεί στον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον νομό Αχαϊας, ο οποίος ωστόσο αδυνατεί να κάνει οτιδήποτε, πέραν του να ενημερώσει υπηρεσιακός τους διευθυντές.
Το γεγονός όμως ότι οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων λειτουργούν αυτόνομα, δεν δίνει περιθώρια περαιτέρω παρεμβάσεων.
Να σημειωθεί ότι η μέθοδος που ακολουθείται μέσω της οποίας προσεγγίζονται οι γονείς και με αντάλλαγμα τη συμμετοχή τους σε όλες τις παρελάσεις ,οδηγεί σε νέα δεδομένα, τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα, καθώς μικρά παιδιά χρησιμοποιούνται για να θησαυρίζουν κάποιοι. Ουσιαστικά το καρναβάλι των μικρών μετά την είσοδο  αρχηγών από τα καρναβαλικά γκρουπ σε αυτό , όχι μόνο χάνει τον προσανατολισμό του , αλλά επί της ουσίας οδηγεί από τη μικρή ηλικία τα πατρινόπουλα να συνδυάζουν το κέρδος με το καρναβάλι.
Κερασάκι στην τούρτα του καρναβαλιού  και των όσων γίνονται σε αυτό φέτος, αποτελεί και το γεγονός,  της μεταφοράς από το καρναβάλι των μεγάλων και της παρέλασης του πατρινού καρναβαλιού του «φρούτου» των υπεράριθμων πληρωμάτων από μικρούς καρναβαλιστές και από τους γονείς που καταγράφονται ως συνοδοί. Δηλαδή και  στο καρναβάλι των μικρών πέρασε η μόδα των υπεράριθμων, ενώ μικρά παιδιά με δόλωμα τη συμμετοχή σε τρεις παρέλασης που προσφέρουν αρχηγοί πληρωμάτων, θα βρεθούν να κάνουν παρέλαση δίπλα-δίπλα με άτομα τα οποία θα ρίχνουν καπνογόνα και θα κάνουν χρήση αλκοόλ .
Στα αξιοσημείωτα και το γεγονός, πώς εμφανίστηκε φέτος στο καρναβάλι των μικρών και η μόδα των «εκπτώσεων», ανάλογα με το πόσα κομμάτια της στολής θα πάρει κάποιος. Δηλαδή αν κάποιος επιλέξει να πάρει τη στολή χωρίς καπέλο ή να πάρει τη στολή χωρίς καπέλο και γάντια ή κάποια άλλα χαρακτηριστικά της, αυτομάτως του γίνεται έκπτωση της τάξεως των 5 και των 10 ευρώ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: