Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων: Kαταστροφικό το έργο του Φίλη

«Μαύρη ημέρα για την ιδιωτική εκπαίδευση» χαρακτηρίζει τη σημερινή ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ), με αφορμή την αναμενόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση.
Σε σχετική ανακοίνωση, ο ΣΙΣ χαρακτηρίζει «ανάλγητο, καταστροφικό και αντικοινωνικό έργο» τις κινήσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη και προσθέτει: «Η νομοθετική ρύθμιση του κ. Φίλη για την Ιδιωτική Εκπαίδευση, δεν έρχεται, όπως διατείνεται, να βάλει τάξη σε κάποιο καθεστώς μαύρης εργασίας. Αντίθετα, οι ενδελεχείς έλεγχοι του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στις επιχειρήσεις, αναδεικνύουν τα ιδιωτικά σχολεία σε... πρωταθλητές της νομιμότητας, καταρρίπτοντας πλήρως τα ψεύδη της ΟΙΕΛΕ και του κ. Φίλη».
Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης
«Αφού ο κ. Φίλης δεν μπορεί να καταργήσει ευθέως τα ιδιωτικά σχολεία, επιχειρεί να τα κλείσει καθιστώντας τα δια της τροπολογίας του ‘ίδια με τα δημόσια’ και μεταφέροντας σε αυτά, δια νόμου, όλα τα προβλήματα και τις παθογένειες των δημοσίων σχολείων», υποστηρίζει ο ΣΙΣ και προσθέτει ότι αντί το υπουργείο να βελτιώσει το επίπεδο των δημόσιων σχολείων «επιχειρεί να διαλύσει τα ιδιωτικά ώστε να μην υπάρχει μέτρο σύγκρισης, απαγορεύει να αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς τους και να διατηρούν τους καλύτερους εκπαιδευτικούς στο προσωπικό τους και ακόμη απαγορεύει στα ιδιωτικά σχολεία να προσφέρουν στους μαθητές τους φροντιστηριακές ώρες στα βασικά μαθήματα και στις ξένες γλώσσες».
«Η παράλογη αυτή απαγόρευση όχι μόνο αφαιρεί τη δυνατότητα των ιδιωτικών σχολείων να καλύπτουν βασικές μορφωτικές ανάγκες των μαθητών τους και των γονιών τους αλλά παράλληλα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία περίπου 3.000 εκπαιδευτικούς, γραμματείς, οδηγούς, συνοδούς, φύλακες, καθαρίστριες κ.λπ., οι οποίοι σήμερα απασχολούνται στα ιδιωτικά σχολεία»καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: