Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ 20 ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ

Ρόδος 31.08.16

Ανοικτή Επιστολή

Προς: Καθηγουμένους των 20 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους και κληρικούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας

Πατριάρχες, Αρχιερείς και καθηγούμενοι των 20 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους,
παίρνω το θάρρος και σας απευθύνομαι βλέποντας τις τρομακτικές εξελίξεις που διαμορφώνονται στην Ορθοδοξία μετά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο όπως αυτοαποκαλείται, η οποία όμως στην πράξη έσπειρε ζιζάνια διχόνοιας και αμφιβολίας σους πιστούς.
Η παραχώρηση του πνευματικού όρου ‘’Εκκλησία’’ σε Παπικούς, Προτεστάντες και λοιπούς ετερόδοξους Χριστιανούς αλλοιώνει το σύμβολο της Πίστεως μας και το δόγμα της Ορθοδοξίας, υποστηρίζουν επώνυμοι καθηγητές του Εκκλησιαστικού δικαίου, Μητροπολίτες, Ιερείς αλλά και μοναχοί του Αγίου Όρους.
Ως πατέρες και ποιμένες, θα περίμενε κανείς από εσάς να τους αγκαλιάσετε δίνοντας τους μια εξήγηση. Αυτό θα ανακούφιζε όλους όσους ακόμη είναι ζωντανοί στην πίστη.
Αντί αυτού όμως ξεκινήσατε μια δίωξη κατά των πνευματικών τέκνων σας, φαινομενικά εξ αιτίας της ομολογίας της πίστεως που επιδεικνύουν, γεγονός που εξοργίζει τους Ορθοδόξους, αφού τέτοιες πρακτικές είναι αυταρχικές, μεσαιωνικές και ξένες προς την Ορθοδοξία.
Ως απλός πιστός αλλά και με την επαγγελματική ιδιότητα του δημοσιογράφου σας καλώ άμεσα σε δημόσιο διάλογο και σας προσκαλώ στο μέσο στο οποίο εργάζομαι προκειμένου να διαλευκανθεί η κηλίδα που άφησε πίσω της η σύνοδος του Κολυμπαρίου της Κρήτης.
Η πλευρά των Αγιορειτών Πάτερων είμαι σίγουρος πως μετά χαράς θα αποδεχθεί την πρόσκληση μου. Εύχομαι και σεις…

Μετά λύπης
Λοΐζος Λοΐζος
Ελεύθερος επαγγελματίας - Δημοσιογράφος Τvkosmos
Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Δεν υπάρχουν σχόλια: