Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Καταγγελία Αγιορείτη Μοναχού: Δεν αντέχουμε άλλες κλοπές…

·         Τρίτη, 16 Αύγουστος 2016 17:15
·         Από  Desk Vimaorthodoxias
·         Εκτύπωση 
·         E-mail
ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ
Ο μοναχός Ιωσήφ με επιστολή του στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ κάνει γνωστό πως στην έρημο του Αγίου Όρους το τελευταίο διάστημα γίνονται κλοπές από αλβανικές συμμορίες.
Στην επιστολή-καταγγελίααναφέρει:
Αγαπητό ΄΄Βήμα Ορθοδοξίας΄΄ τον τελευταίο καιρό στην έρημο του Αγίου Όρους υπάρχει το φαινόμενο αλβανικές συμμορίες να κατακλέβουν τα κελλιά και τα ησυχαστήρια των Πατέρων χωρίς ουσιαστική αντίδραση από τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές και κυρίως από την κυρίαρχο μονή της Μεγίστης Λαύρας. Ο λόγος αυτής της αδράνειας είναι οι πιέσεις και η επιρροή που ασκείται από συγκεκριμένες συνοδείες στην Σκήτη της Αγίας Άννης στην κυρίαρχο Μονή. Για τον λόγο αυτό χθες ο μοναχός Σίλας ανήρτησε την εξής ανακοίνωση στο διαδίκτυο μήπως και ΄΄συγκινηθούν΄΄ κάποιοι και λάβουν κάποια μέτρα!
Είναι εξωφρενικό αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στην Ιερά Σκήτη της Αγία Άννης και πέριξ αυτής, Νέα Σκήτη, Κατουνάκια, Κερασιά κ.α.. Αλβανοί διαρρήκτες δρούν απροκάλυπτα στην περιοχή έχοντες παραβιάσει πολλά Κελλιά και Ησυχαστήρια, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου. Η αστυνομική δύναμη ανεπαρκής για να καλύψει όλη αυτή την τεράστια περιοχή, πράγμα που εκμεταλλεύονται δεόντως τα κακοποιά αλβανικά στοιχεία! Το χειρότερο όμως στην όλη υπόθεση είναι πως η προσπάθεια εκκαθάρισης της περιοχής από τους συγκεκριμένους κακοποιούς και των υπολοίπων ομοεθνών τους που τους βοηθούν παντοιοτρόπως, π.χ. με προμήθειες τροφίμων και παροχή πληροφοριών, μένει ατελέσφορη, διότι συγκεκριμένες συνοδείες Μοναχών παρακωλύουν το έργο της αστυνομίας και των λοιπών αρχών!!! Και τούτο, διότι κάποιοι εξ αυτών των συνεργών εργάζονται διά τα συμφέροντα των Μοναχών αυτών, στην παραγωγή εργοχείρων, σε οικοδομικές εργασίες, ως φύλακες (!!!) κ.τ.λ..
Η κατάσταση αυτή θα παραμείνει ως έχει αν δεν υπάρξουν μαζικές διαμαρτυρίες από τους μη ευνοουμένους από το σύστημα Μοναχούς, και όχι μόνον, οι οποίοι είναι και τα θύματα της όλης υποθέσεως. Διά τούτο και προέβη στην σύνταξη αυτού του κειμένου όπως γνωστοποιηθεί η παρούσα κατάσταση στο ευρύ κοινό και υπάρξουν οι κατάλληλες αντιδράσεις ώστε να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές του τόπου και λάβει τέλος ο παρών διασυρμός!

Αν και εσείς από την δική πλευρά με τα μέσα που διαθέτετε μπορείτε να κάνετε κάτι προς δημοσιοποίηση του θέματος θα ήταν πολύ θετικό.
Η Παναγία να μας σκεπάζει όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: