Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Διώκουν Μητροπολίτη για «ρατσισμό» κι αφήνουν στο απυρόβλητο αρνητές της γενοκτονίας

χιου
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΟΥΛΙΑΣ
Mεγάλες αλήθειες είπε ο Μητροπολίτης Μάρκος της Χίου, οι οποίες ”ταρακούνησαν” το πολιτικό και μιντιακό σύστημα, με τους οπαδούς της ”πολιτικής ορθότητας” να έχουν ξεκινήσει έναν ανελέητο πόλεμο τις τελευταίες ημέρες, καθώς με «διαρροή» προς τα ΜΜΕ, ο Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Παπαϊωάννου έστειλε τα σχετικά δημοσιεύματα από το πρόσφατο κήρυγμα του Μητροπολίτη στην Εισαγγελέα κατά του… ρατσισμού και στην Εισαγγελία Χίου, ”προκειμένου να διερευνήσουν αν ο Μητροπολίτης διέπραξε αξιόποινες πράξεις”!
Ο Μητροπολίτης πριν λίγες ημέρες στην ομιλία του από τον άμωνα της εκκλησίας καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης και στους βουλευτές που στηρίζουν τη δημιουργία τεμένους, εναντιώθηκε στον πολιτικό γάμο και στον γάμο των λεγομένων ”ομοφυλοφίλων”, ενώ δεν έκρυψε και την δυσαρέσκειά του για την επικείμενη κατάργηση της προσευχής στα σχολεία. Ο Μητροπολίτης είπε χαρακτηριστικά: «Οι πολιτικοί μας έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν, έχουν παραδώσει τη χώρα».
Εκεί όμως που πραγματικά ενοχλήθηκε η καθεστεκυία τάξη ήταν στα λεγόμενα του ελληνόψυχου Μητροπολίτη σχετικά με το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης.
Μιλώντας, λοιπόν, σε πιστούς ενοριών της Μητροπόλεως Χίου, είπε κατ’ αρχάς πως «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες».
Ο Μητροπλίτης είπε μία μεγάλη αλήθεια και θα έπρεπε να ξανασκεφτούν οι πολέμιοί του για το πως θα πράξουν από εδώ και στο εξής.
Οι λεγόμενοι ”πρόσφυγες”, όπως θέλουν να τους αποκαλούμε είναι λαθρομετανάστες. Δεν υπάρχουν πρόσφυγες από τη Συρία παρά μόνο λαθρομετανάστες, εφόσον οι άνθρωποι αυτοί, μετά την έξοδο από τη χώρα τους, καταλήγουν στην Τουρκία, η οποία μέχρι πρότινος θεωρούνταν ασφαλής χώρα. Με την κατόπιν παράνομη μεταφορά τους στη Ελλάδα, παύουν να έχουν την ιδιότητα του πρόσφυγα και θεωρούνται, σύμφωνα και με τον ΟΗΕ, λαθρομετανάστες.
Βλέπουμε πλέον στις μέρες μας οι αρμόδιοι υπουργοί και το μιντιακό σύστημα να χρησιμοποιεί τους όρους “μετανάστες”, “οικονομικούς μετανάστες” ή “πρόσφυγες” και αντίστοιχα, το ζήτημα που προέκυψε “μεταναστευτικό” ή “προσφυγικό”. Ο στόχος του βέβαια είναι απλός, καθώς η ορολογία που χρησιμοποιείται έχει στόχο την άσκηση ψυχολογικής πίεσης στους Έλληνες πολίτες προκειμένου να αποδεχθούν χωρίς αντιδράσεις τους αλλοδαπούς.
Οι εκφραστές αυτών των ορολογιών είναι οι οπαδοί της λεγόμενης ”πολιτικής ορθότητας’’. Το iThesis.gr είχε κάνει αφιέρωμα στο παρελθόν για το εν λόγω ζήτημα. Γράφαμε λοιπόν τα εξής:
”Ετσι λοιπόν οι λέξεις όπως (ανισότητα, διακρίσεις, σεξισμός, ξενοφοβία, εθνικισμός, ρατσισμός, φασισμός κτλ.) δαιμονοποιήθηκαν, με την απαίτηση να βγουν από το καθημερινό λεξιλόγιο και ταυτόχρονα οι λέξεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν ως ανεξίτηλα κοινωνικοπολιτικά στίγματα. Με άλλα λόγια, η πολιτική ορθότητα ιδεολογικοποιεί στοιχεία της γλωσσικής χρήσης (κατά βάση, αλλά όχι μόνο λεξιλογικά) τα οποία προηγουμένως θεωρούνταν από τη γλωσσική κοινότητα φυσικά και ουδέτερα.
Πρόκειται για κακοποίηση της σημασίας των λέξεων, που είναι εκδήλωση παρακμής του πολιτικού ήθους. Όταν οι λέξεις χάνουν τη σημασία τους, συσκοτίζεται η ορθή αντίληψη για τα πράγματα, εμποδίζεται η ομαλή ένταξη στον αντικειμενικό κόσμο και διαταράσσεται η αρμονική σχέση με το κοινωνικό περιβάλλον. Οπότε, μέσα στη σύγχυση που καλλιεργείται συστηματικά: α) υποχρεώνεται κανείς να δεχτεί ως αλήθειες ορισμένα κραυγαλέα ψεύδη, β) στερείται το δικαίωμα της διαφωνίας και της διαμαρτυρίας και γ) καταντά εύκολο και ανήμπορο θύμα μεθοδεύσεων που σχεδιάζονται από οργανωμένες μειοψηφίες και προωθούνται με τη διαδικασία της στοχευμένης τρομοκράτησης.”
Πολύ απλά για όλους όσοι δεν το εμπεδώσει μέχρι τώρα, όσοι έρχονται χωρίς να ακολουθήσουν τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες και δεν έχουν υποστεί κανέναν υγειονομικό, ποινικό ή άλλον έλεγχο είναι λαθρομετανάστες.
Κάποιος θα θέσει το ερώτημα, το πρόβλημα είναι η ορολογία ή το πως πρέπει να λυθεί άμεσα το ζήτημα; Η απάντηση είναι η εξής. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε τον όρο ”λαθρομετανάστες”, για να θυμίζουμε ότι τελικά πρέπει να φύγουν. Πρέπει να φύγουν άμεσα, διότι η χώρα μας όχι μόνο δεν αντέχει και άλλους πεινασμένους, καθώς η πλειοψηφία των Ελλήνων ζει σε άθλιες συνθήκες, αλλά πρέπει να φύγουν διότι η εθνική αλλοίωση και η γκετοποίηση ελληνικών γειτονιών είναι θέμα χρόνου.
Και φυσικά είναι άδικο να τους λέμε όλους μετανάστες ή πρόσφυγες γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που νομίμως, μετά από τις προβλεπόμενες διαδικασίες, μπορούν να βρίσκονται στη χώρα μας, να εργάζονται και να ζουν ειρηνικά. Δεν είναι άδικο γι’ αυτούς να τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι και να τους λέμε όλους πρόσφυγες;
Όπως αναφέραμε λίγες γραμμές πιο πάνω, ο Μητροπολίτης Χίου ενδέχεται να διωχθεί με βάση τον λεγόμενο αντιρατσιστικό νόμο.
Δεν κινήθηκε όμως η ίδια διαδικασία για τον Ν. Φίλη, τον αρνητή της γενοκτονίας, αλλά και με την Μ. Ρεπούση, η οποία επίσης έχει αρνηθεί την γενοκτονία και κατά το παρελθόν στο βιβλίο της ιστορίας μιλούσε για ”συνωστισμό” στην Σμύρνη των εκδιωγμένων Ελλήνων από το τουρκικό ασκέρι.
Θα εφαρμοστεί ο αντιρατσιστικός νόμος για τον Υπ. Παιδείας που αρνείται τη Γενοκτονία;
Σύμφωνα με το νέο αντιρατσιστικό νόμο και το άρθρο 2:

Δημόσια επιδοκιμασία ή άρνηση εγκλημάτων

1. Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται την ύπαρξη ή τη σοβαρότητα εγκλημάτων γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού που έχουν αναγνωριστεί με αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων και η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους της που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, όταν η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται κατά τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος ή ενέχει απειλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα κατά μίας τέτοιας ομάδας ή μέλους της, τιμωρείται με τις ποινές της παραγράφου 1 του προηγούμενου άρθρου.
2. Αν η πράξη της προηγούμενης παραγράφου τελέστηκε από δημόσιο λειτουργό ή υπάλληλο, κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων, επιβάλλεται φυλάκιση έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων έως είκοσι πέντε χιλιάδων (10.000 – 25.000) ευρώ».
Η Γενοκτονία των Ποντίων αναγνωρίστηκε επισήμως από τη Βουλή των Ελλήνων το 1994, έτσι με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο ο κ. Φίλης θα έπρεπε να ελεγχθεί από τη δικαιοσύνη για τις τοποθετήσεις του έναντι των Ποντίων.
Όμως η ελληνική βουλή τον Ιούνιο του 2016, με 167 ψήφους κατά και 25 ψήφους υπέρ, αποφάσισε να μην άρει την ασυλία του υπουργού για τις δηλώσεις περί «εθνοκάθαρσης».
Εμείς καταγράφουμε τα στοιχεία και τα γεγονότα, εσείς μπορείτε να κρίνετε…
ithesis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: