Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Ιερά Σύνοδος προς αναρχικούς: «Είστε η αποτυχία μας...ως κοινωνίας, ως σχολείου, ως οικογένειας, ως δημοκρατίας»

iera-sunodos

Δημοσίευση

1 Αυγούστου 2016
Ανακοίνωση για την εισβολή και τις πράξεις βίας εντός του Ιερού Ναού Αγ. Γρηγορίου Παλαμά της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης που προκάλεσε ομάδα αντιεξουσιαστών την Κυριακή 31 Ιουλίου εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα 1 Αυγούστου η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
»Είστε η αποτυχία μας. Η αποτυχία μας ως κοινωνίας, ως σχολείου, ως οικογένειας, ως δημοκρατίας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.
Παρακάτω ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:
Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε όσα Κοινοβουλευτικά Κόμματα έσπευσαν να καταδικάσουν απερίφραστα την εισβολή, τη διακοπή της Θείας Λειτουργίας και τις πράξεις βίας κατά θρησκευτικών λειτουργών και πιστών μέσα στον Ιερό Ναό Αγ. Γρηγορίου Παλαμά στην Θεσσαλονίκη χθες (31.7.2016).
Επισημαίνουμε βεβαίως και την ως τώρα απουσία οποιασδήποτε δήλωσης καταδίκης της επίθεσης από τους καθ” ύλην αρμόδιους για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία των πολιτών και τα θρησκεύματα Υπουργούς.
Η εύγλωττη επίσης σιωπή επιστημονικών και ακτιβιστικών ενώσεων και συμβουλίων, που έχουν ως αντικείμενο τις δημόσιες παρεμβάσεις και πολιτικές για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην χώρα μας, δείχνει ότι μάλλον δεν σοκάρονται από τις βιαιοπραγίες, όταν στρέφονται κατά της ορθόδοξης χριστιανικής πλειοψηφίας. Οφείλουμε, τουλάχιστον, να τους αναγνωρίσουμε το προσόν της ειλικρίνειας.
Τέλος, στους «αντιεξουσιαστές», που νόμισαν ότι βεβηλώνοντας την κυριακάτικη προσευχή έδωσαν κτύπημα στην εξουσία, δεν θα απευθύνουμε τις καταδικαστικές δηλώσεις, που συνηθίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Αφού ουδείς πέτυχε να τους εμπνεύσει σεβασμό για ο,τιδήποτε στη ζωή τους, μόνο την λύπη μας διατυπώνουμε, λέγοντάς τους: Είστε η αποτυχία μας. Η αποτυχία μας ως κοινωνίας, ως σχολείου, ως οικογένειας, ως δημοκρατίας.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου


http://www.pentapostagma.gr/2016/08/%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%ac-%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%b5%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%b7.html
http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/9637-iera-sunodos-eiste-i-apotuxia-mas
Υ.Γ. Εάν αυτά τα βέβηλα επεισόδια τα έκαναν "Χριστιανοί" σε άλλους, τότε θα μιλούσαν γιά "ταλιμπάν", "μουτζαχεντίν", "τζιχαντιστές", κ.α. !
Μα τι λέω! Εδώ εάν προφέρει κανείς ιεράρχης, ιερέας ή πιστός τις έντονες διαμαρτυρίες τους ενάντια σε βρώμικα και ύπουλα συστήματα εναντίον της Εκκλησίας, χωρίς να κάνει το παραμικρό, αμέσως τον (ή τους) χαρακτηρίζουν έτσι! Ξέρετε, αυτές οι "ετικέτες" που δίνουν σε κάποιον Χριστιανό που εκφέρει απλά έναν ελεύθερο λόγο, όπως όλοι.
Ενώ αυτοί που κάνανε τόσες βεβηλώσεις και εναντιωθήκανε και απειλήσανε μέσα στην Εκκλησία ακριβώς την ιερή ώρα της Θείας Λειτουργίας τους πιστούς και τους ιερείς, αυτοί είναι γιά αυτούς απλά οι "αντιεξουσιαστές", οι "διαμαρτυρόμενοι" και γιά άλλους αντικληρικαλιστές και αντίχριστους είναι τα "καλά παιδιά" και "παλικάρια" και έχουν και το θράσος να τους λένε ακόμα και "μπράβο", κ.α.! Από εκεί φαίνεται το μέγα μεγαλείο της υποκρισίας τους, της κακότητας τους και της κακομοιριάς τους, των αληθινών εγκληματιών μουτζαχεντίν, τζιχαντιστών και ταλιμπάν.
Τώρα πέσαν οι μάσκες των αντίχριστων και εχθρών της Εκκλησίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: