Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η δίωξη του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη συνεχίζεται στην ΠΓΔΜ

arhiepiskopos_jovan_skopia

Του Vladislav Perunović, ανταποκριτή του Hellasforce στα Σκόπια, ΠΓΔΜ.
Ο Αρχιεπίσκοπος Jovan / Ιωάννης VI της Οχρίδας αντιμετώπισε σήμερα ένα άλλο παράδειγμα δικαστικής δίωξης από τις αρχές της ΠΓΔΜ. Ο επικεφαλής της μόνης εκκλησιαστικά αναγνωρισμένης Εκκλησίας στον Ορθόδοξο Χριστιανικό κόσμο, POA (Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας), η οποία είναι αντίθετη με το σχίσμα από την «Μακεδονική» Ορθόδοξη Εκκλησία ( «MPC», δημιούργημα των Γιουγκοσλάβων κομμουνιστών του 1967), αντιμετώπισε τις δικαστικές αρχές σε ό,τι ήταν μια προφανής δίκη σταλινικού τύπου, για υποτιθέμενη υπεξαίρεση κεφαλαίων.
Αυτό το επεισόδιο της δίκης, η οποία αποτελεί μέρος της δίωξης του Αρχιεπισκόπου Jovan για αρκετά χρόνια (πολλά από τα οποία είχε δαπανήσει στη φυλακή) σε παγκόσμιο επίπεδο καταδικάστηκε από αρμόδια θεσμικά όργανα ως μια διαδικασία με πολιτικά κίνητρα, κράτησε σχετικά λίγο, μαζί με την εξέταση δύο μαρτύρων στις εγκαταστάσεις του Ονομαστικού Δικαστήριο στην πόλη των Σκοπίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Jovan, εκτός από τη δημόσια αμφισβήτηση του καθεστώτος της σχισματικής «MPC» αμφισβήτησε επίσης την επίσημη εθνική ιστορία της ΠΓΔΜ σε πολλές συνεντεύξεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εδώ και χρόνια, δίνοντας έμφαση στη βουλγαρική, σερβική και ελληνική πτυχή της εθνοτικής και πολιτιστικής ταυτότητας των Χριστιανών στην ΠΓΔΜ. Οι πτυχές αυτές, ιδιαίτερα τα τελευταία 10 χρόνια, σε μεγάλο βαθμό αγνοούνται υπέρ των μάταιων (αλλά σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούμενων από την κυβέρνηση) ψευδο-επιστημονικών προσπαθειών να συνδεθεί η οντότητα της Αρχαίας Μακεδονίας με την ταυτότητα των Σλάβων της ΠΓΔΜ που δημιουργήθηκαν μετά το 1943.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης είναι γνωστός για την άρνηση κάθε προσπάθειας να αποφύγει τις δικαστικές και άλλες αρχές της ΠΓΔΜ σε ηθικό έδαφος. Αν και οι νόμοι της ΠΓΔΜ που διέπουν τη δικαστική διαδικασία διακηρύσσουν ότι «όλες οι δίκες είναι πλήρως ανοικτές για το ευρύ κοινό», ακόμη και διαπιστευμένα μέλη του Τύπου δεν ήταν παρών στην αίθουσα του δικαστηρίου. Η συνέχιση της δίκης ορίστηκε από το Δικαστήριο για τον Απρίλιο του 2016.
https://hellasforce.com/2016/03/11/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B7-%CE%B4%CE%AF%CF%89%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80/

Δεν υπάρχουν σχόλια: