Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Αφού επιστρέψεις, στήριξε τους αδελφούς σου.- Τα 4 στάδια του παπισμού.




Ο Χριστός ονόμασε τον Σίμωνα Πέτρο, όταν εκείνος ομολόγησε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού. Αυτό είναι το πρώτο στάδιο του παπισμού, η ορθή ομολογία.

Αμέσως μετά, όμως, ο Ιησούς Χριστός τον αποκάλεσε σατανά, γιατί ήθελε αυτά που επιδιώκει ο κόσμος, ασφάλεια με εξουσία. Αυτό είναι το δεύτερο στάδιο του παπισμού. Είναι το στάδιο της εξουσίας, της βίας, της ανομίας. Είναι η υποκρισία του να μιλάς για τον Χριστό αλλά να συμπεριφέρεσαι σαν τον εχθρό του ανθρώπου και του Χριστού, τον κόσμο τον υποταγμένο στον σατανά.

Στον Μυστικό Δείπνο ο Ιησούς Χριστός απευθύνεται στον Πέτρο λέγοντάς του ότι θα τον αρνηθεί τρείς φορές πρίν λαλήσει ο αλέκτωρ. Αυτό είναι το τρίτο στάδιο του παπισμού, το σημερινό. Ναι, πιστεύουν οι παπικοί στον Χριστό αλλά συμπεριφέρονται σαν να μην τον γνωρίζουν. Παράλληλα, συνεχίζουν να επιδιώκουν κοσμική εξουσία και , όχι μόνο αυτό, αλλά συνεργάζονται ενεργά με μη χριστιανούς, με άπιστους, ακόμα και με σατανιστές.


Λίγο πριν από τα παραπάνω, ο Χριστός λέει στον Πέτρο, ότι ο διάβολος ζήτησε να τους περάσει από κόσκινο, αλλά ο Ιησούς ζήτησε από τον Πατέρα να μην χαθεί η πίστη του, και όταν επιστρέψει να στηρίξει και τους αδελφούς του. Αυτό είναι το τέταρτο στάδιο του παπισμού. Παρά την εκκοσμίκευση του παπισμού και τις αιρετικές δοξασίες που δέχθηκε από την επαφή του με την κοσμική εξουσία, ο Ιησούς Χριστός αποκαλύπτει ότι δεν θα χαθεί εντελώς η πίστη από τον Πέτρο λόγω επέμβασης του Θεού. Αυτό σημαίνει ότι θα επανέλθει η παπική εκκλησία στην Ορθοδοξία. Αλλά έχει μια υποχρέωση. Όταν επιστρέψει στη Ορθοδοξία είναι υποχρεωμένος ο πάπας να στηρίξει τους αδελφούς του. Αυτοί είναι οι προτεστάντες που έφυγαν μέν από την αίρεση του παπισμού, όμως δεν επέστρεψαν στην Ορθοδοξία αλλά  κατασκεύασαν δικές τους αιρέσεις κατ’ εντολή και πάλι της κοσμικής εξουσίας.  Πρώτα λοιπόν θα επιστρέψει ο πάπας στην Ορθοδοξία και μετά οι προτεστάντες. Αυτό ευχόμαστε και περιμένουμε.
Ι.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: