Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Κομματοσκυλιστάν: πληρώνονται ακόμα οι δολοφόνοι τού δημάρχου Παγγαίου.


Η απίστευτη υπόθεση του Παγγαίου: Δολοφόνησαν τον δήμαρχο και πληρώνονται

Η απίστευτη υπόθεση του Παγγαίου: Δολοφόνησαν τον δήμαρχο και πληρώνονται
Τρία και πλέον χρόνια μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημάρχου Παγγαίου Καβάλας, Τριαντάφυλλου Κουκούδη, από δύο δημοτικούς υπαλλήλους, οι δολοφόνοι του, αν και έχουν καταδικαστεί ο ένας σε ισόβια και ο άλλος σε 17 χρόνια κάθειρξη, συνεχίζουν να εισπράττουν στη φυλακή το 50% του μισθού τους!
Είναι ίσως το πιο τρανταχτό παράδειγμα μεταξύ εκατοντάδων περιπτώσεων ατιμώρητων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων -ορισμένες από τις οποίες περιλαμβάνονται στη «λίστα της ντροπής» που δημοσίευσε το «Εθνος της Κυριακής»- και προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα σε μια περίοδο που η δημόσια συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις απολύσεις επίορκων υπαλλήλων.
Οι δύο ταμίες, Σάββας Σαλτουρίδης και Ιωακείμ Μάνος, 50 και 51 ετών, οι οποίοι δολοφόνησαν τον δήμαρχο τα Χριστούγεννα του 2009 για να του φορτώσουν τη «μαύρη τρύπα» 710.000 ευρώ στο ταμείο, έχουν ομολογήσει από την αρχή την αποτρόπαια πράξη τους και έχουν καταδικαστεί από τον Δεκέμβριο του '10 ο πρώτος σε ισόβια και ο δεύτερος σε κάθειρξη 17 ετών, αλλά παραμένουν μέχρι σήμερα σε καθεστώς προσωρινής αργίας, λόγω ανυπαρξίας των πειθαρχικών συμβουλίων.
Το πρωτοβάθμιο υπηρεσιακό συμβούλιο τους επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης, αλλά άσκησαν το νόμιμο δικαίωμα της έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη(;) και περιμένουν αυτή να κριθεί από το δευτεροβάθμιο όργανο. Αυτό όμως δεν έχει συνεδριάσει μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα οι δύο καταδικασμένοι για κακούργημα δημοτικοί υπάλληλοι να συνεχίζουν να πληρώνονται το μισό των μηνιαίων αποδοχών τους, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Δημοτικών Υπαλλήλων για όσους βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής αργίας.
Οπως ανέφεραν στο «Εθνος» αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου Παγγαίου, οι λόγοι της υπερβολικής αυτής καθυστέρησης συνδέονται με μια σειρά από αλλαγές που συντελέστηκαν στο διάστημα αυτό, αφενός με τον «Καλλικράτη» και αφετέρου με την αυστηροποίηση του νόμου για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο αυτές αλλαγές «πάγωσαν» τη λειτουργία των αρμόδιων υπηρεσιακών συμβουλίων, τα οποία ουσιαστικά είναι ανύπαρκτα τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια.
Είναι ίσως το πιο τρανταχτό παράδειγμα μεταξύ εκατοντάδων περιπτώσεων ατιμώρητων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων -ορισμένες από τις οποίες περιλαμβάνονται στη «λίστα της ντροπής» που δημοσίευσε το «Εθνος της Κυριακής»- και προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα σε μια περίοδο που η δημόσια συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις απολύσεις επίορκων υπαλλήλων.
• Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: