Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΟΦΑΓΟΥ, Αποστ. Ανάγνωσμα: Ρωμ. 13, 11-14, 4


 Και τούτο, ειδότες τον καιρόν, ότι ώρα ημάς ήδη ἐξ ύπνου εγερθήναι· νυν γαρ εγγύτερον ημών η σωτηρία η ότε επιστεύσαμεν. Η νυξ προέκοψεν, η δε ημέρα ήγγικεν. Αποθώμεθα ουν τα έργα του σκότους και ενδυσώμεθα τα όπλα του φωτός. Ως εν ημέρᾳ ευσχημόνως περιπατήσωμεν, μη κώμοις και μέθαις, μη κοίταις και ασελγείαις, μη έριδι και ζήλῳ, ἀλλ᾿ ενδύσασθε τον Κύριον Ιησούν Χριστόν, και της σαρκὸς πρόνοιαν μη ποιείσθε εις επιθυμίας.
   Τον δε ασθενούντα τη πίστει προσλαμβάνεσθε, μη εις διακρίσεις διαλογισμών. Ος μεν πιστεύει φαγείν πάντα, ο δε ασθενών λάχανα εσθίει. Ο εσθίων τον μη εσθίοντα μη εξουθενείτω, και ο μη εσθίων τον εσθίοντα μη κρινέτω· ο Θεὸς γαρ αυτὸν προσελάβετο. Συ τις ει ο κρίνων αλλότριον οικέτην; Τω ίδιῳ Κυρίῳ στήκει η πίπτει· σταθήσεται δε· δυνατὸς γαρ εστίν ο Θεὸς στήσαι αυτόν.

Νεοελληνική απόδοσις
 Όλα αυτά σας τα λέω επειδή, όπως ξέρετε, είναι κοντά το τέλος. Ήλθε η ώρα να ξυπνήσουμε από τον ύπνο. Γιατί τώρα η τελική σωτηρία βρίσκεται πιο κοντά μας παρά τότε που πιστέψαμε. Η νύχτα όπου να’ ναι φεύγει, και η μέρα κοντεύει να’ ρθεί. γι’ αυτό ας πετάξουμε από πάνω μας τα έργα του σκότους, κι ας φορέσουμε τα όπλα του φωτός. Η διαγωγή μας ας είναι κόσμια, τέτοια που ταιριάζει στο φως. Ας πάψουν τα φαγοπότια και τα μεθύσια, η ασύδοτη κι η ακόλαστη ζωή, η φιλονικίες και οι φθόνοι. Ντυθείτε τον Κύριο μας Ιησού Χριστό και μην αφήνεται τον αμαρτωλό εαυτό σας να σας παρασύρει στην ικανοποίηση τον επιθυμιών σας.
    Να δέχεστε όποιον έχει ασθενική πίστη, χωρίς να επικρίνετε  τις απόψεις του. Για παράδειγμα, ένας πιστεύει πως μπορεί να φάει απ’ όλα, ενώ κάποιος άλλος, που έχει ασθενική πίστη, τρώει μόνο χόρτα. Αυτός που τρώει απ’ όλα , ας μην περιφρονεί εκείνον που δεν τρώει κι εκείνος που δεν τρώει, ας μην κατακρίνει εκείνον που τρώει, γιατί ο Θεός τον έχει δεχτεί στην εκκλησία του. Ποιος είσαι εσύ που θα κρίνεις έναν ξένο υπηρέτη; μόνο ο Κύριος του μπορεί να κρίνει αν στέκεται ή όχι στη πίστη του, γιατί ο Θεός έχει τη δύναμη να τον στηρίξει.

Σύντομο σχόλιο
Να ντυθούμε τον Ιησού Χριστό και να μην κατακρίνουμε τούς άλλους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: