Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού στην Αθήνα


Ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού στην Αθήνα
H ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας από τη Βουλή προς την Ακρόπολη, που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Αντιρατσιστική Κίνηση (EGAM) σε μία προσπάθεια να αφυπνίσει του Έλληνες μπροστά στα φαινόμενα ρατσιστικής βίας που αυξάνονται καθημερινά στη χώρα μας ολοκληρώθηκε.
Η EGAM είναι μια οργάνωση με μέλη από 40 χώρες και την πρόσκληση για συμμετοχή στην πορεία της Ελλάδας συνυπογράφουν προσωπικότητες όπως ο Μπερνάρ Κουσνέρ, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας και ιδρυτής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ο Ανταμ Μίσνικ, ιστορικός και πρώην ηγέτης της Σολινταρνόσκ, ο Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, ο νομπελίστας συγγραφέας Ντάριο Φο και ο φιλόσοφος Μπερνάρ Ανρί Λεβί.

Παράλληλα, αρκετοί επιφανείς Έλληνες όπως  οι συγγραφείς Πέτρος Μάρκαρης, Τάκης Θεοδωρόπουλος και Λένα Διβάνη και οι καθηγητές πανεπιστημίου Αντώνης Λιάκος και Χριστίνα Κουλούρη έχουν υπογράψει την πρόσκληση.

Στην πορεία συμμετείχαν η ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Αθηναίων αλλά και εκπρόσωποι κομμάτων από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Δράση και Οικολόγους Πράσινους.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/242698.html

Σχόλιο
Και το ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ συνυπογράφει για να σταματήσει ο ρατσισμός εναντίων τών Ελλήνων από τα κόμματα, τούς ευρωπαίους και τούς λαθρομετανάστες οποιασδήποτε καταγωγής-είπαμε, δεν είμαστε ρατσιστές ούτε δεχόμαστε οποιουδήποτε είδους ρατσισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: